Pellegrini: A Porto elleni meccs fordulópont lehet

Pellegrini: A Porto elleni meccs fordulópont lehet

A középpályás szerint a Porto elleni két mérkőzés fordulópont lehet a Roma számára az idei szezonban.

"A Porto nem tartozik a legjobb csapatok közé Európában, de ettől még egy remek együttesről beszélünk."- kezdte az interjút a játékos a Tele Radio Stereo-nak.

"Nagyon jó focit játszanak, de emellett fizikálisan is erősek és sokat futnak. Nehéz meccsre számítok, de szeretnénk előnyhöz jutni."

"A tavalyi év után tudjuk, hogy mit jelent továbbjutni, plusz ezzel a szezonunk is teljesen megváltozhat annak ellenére, hogy milyen problémákkal küszködtünk a szezonban eddig."

"Nagyon fontos, hogy a szurkolóink ott legyenek velünk, mert ebben a csatában nagy szükségünk lesz rájuk. A szurkolásuk plusz erőt adhat nekünk. Ha az ellenfél azt látja, hogy a szurkolók nem állnak mellettünk, ebből erőt tudnak meríteni, de ez egyáltalán nem fordulhat elő."

"Ami De Rossit illeti, mindenki tudja, hogy milyen sokat jelent számunkra. Az ő jelenléte létfontosságú a középpályán. Jelenleg viszont még óvatosnak kell lennie, ezért szeretnék neki segíteni, hogy a pályán jól érezze magát."

A játékos akkor lett igazán a római szurkolók egyik kedvence, mikor ősszel a Lazio elleni 3:1-es siker alkalmával sarkazásos gólt szerzett.

"A derbi után minden sokkal egyszerűbb, könnyebb lett. 2018 speciális év volt, új érzelmekkel és érzésekkel kellett megismerkednem. A célomat nem sikerült elérnem, szóval idén szeretnék sokkal kiegyensúlyozottabb lenni."

"Itt mindenki a futballért van, nagyon jól ismerem a társaim képességeit. Sajnos elég sok hibát elkövettünk, ez tagadhatatlan. Ha például most újrajátszanánk a Fiorentina elleni meccset, biztosan nem lenne 7:1 megint. Mindenkinek javulnia, fejlődnie kell. Nagyon sok fiatal alkotja a csapatot, akiknek tapasztalatra van szükségük, de az sosem volt kétséges, hogy remek játékosok mindannyian."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Porto, Bajnokok Ligája