Pellegrini: A csapatkapitányi karszalagért minden nap meg kell dolgozni

Pellegrini: A csapatkapitányi karszalagért minden nap meg kell dolgozni

A csütörtök esti, Milan elleni El-találkozó sajtótájékoztatóján Lorenzo Pellegrini vett részt a De Rossi mellett.

Csapatkapitányként mit mondasz a játékostársaidnak egy ilyen mérkőzés előtt, tudva, hogy az előny nálatok van? És miért nem beszéltél mostanában sokat a nyilvánosság előtt? Volt valami, ami bosszantott?

"Nem, ezt a klubbal közösen döntöttük el. Volt egy időszak a szezon elején, amikor az a két sérülésem volt, és abban állapodtunk meg, hogy akkor jobb lenne az egészségemre koncentrálni, mind fizikailag, mind mentálisan. A szezon bizonyos pontjain előfordulhat, hogy nem beszélsz a médiával, még akkor sem, ha kapitány vagy. De itt vagyok, és mindig is itt voltam a csapattársaimért és a Romáért. Nekem csak ez számít."

"Azt hiszem, vannak más meccsek, ahol nehezebb megértetni a csapattal, hogy mennyire fontosak, mert ez az a fajta meccs, amin mindenki részt akar venni. Egy olyan meccs, ahol kimész, és úgy futballozol, hogy 70 ezer ember szurkol neked, szeretetet mutat neked, és arra ösztönöz, hogy megtaláld azt a kis pluszt, amivel nyerhetsz."

"Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, mert a Milan tovább akar jutni - de mi is. Nagyon jól játszottunk Milánóban, és úgy gondolom, hogy újra képesek lehetünk ugyanerre. Valójában még jobban is tudunk játszani."

Az Udinese meccs előtt De Rossi azt mondta, olyan mentalitás kell ahhoz, mint a Real Madridé, hogy a bajnokságban és nemzetközi szinten is győzni lehessen. Az a megfelelő mentalitás, amikor minden meccsen úgy mész ki, hogy megpróbálsz nyerni, és nem ráülni próbálsz az eredményre?

"Szerintem ez az a mentalitás, amit a főnök próbál belénk sulykolni, de amikor ezt mondta, szerintem inkább arra utalt, hogy vannak nagy meccsek, mint ez a mostani, és vannak olyanok, amikről azt gondolnánk, hogy kevésbé fontosak, mert mondjuk a Milannál kevésbé híres csapatok ellen játszunk. Ez egy mentális dolog: egy erős mentalitású csapat ugyanúgy fog játszani a Milan ellen, mint bármely más csapat ellen."

"Ez olyasmi, amin dolgoznunk kell, és javulnunk kell, és szerintem az edző sokat segíthet nekünk, mert az igazság az, hogy az elmúlt néhány szezonban hihetetlenül jól teljesítettünk a nemzetközi kupákban, de a Serie A-ban egy kicsit alulmaradtunk. És egy olyan klubnál, mint a Roma, ennek nem szabadna megtörténnie."

"A Roma egy hatalmas klub, és a legnagyobb bajnokságokban kellene játszania. Az a célunk, hogy a Roma visszakerüljön oda, ahová a klub megérdemli, és nagyon keményen dolgozunk azért, hogy ez megtörténjen."

Holnap megelőzöd Aldairt, és a harmadik legtöbb európai szerepléssel rendelkező Roma játékos leszel. A második helyen az edződ áll. Reméled, hogy őt is megelőzheted? El tudod képzelni, hogy az egész pályafutásodat a Románál töltöd?

"Már sokszor elmondtam: ez az otthonom, de ugyanakkor egy folyamatos kihívás is. Ahogy én látom a Romát, minden nap be kell jönnöd az edzésre, és meg kell mutatnod, hogy megérdemled, hogy ennél a klubnál játssz."

"Hasonló módon a csapatkapitányi karszalag viselése is megtiszteltetés, hatalmas megtiszteltetés, mert soha nem gondoltam volna, hogy ilyen különleges dolgot tehetek majd a pályafutásom során. De a karszalagot, akárcsak a mezt, minden nap, az év 365 napján viselned kell, nem csak akkor, amikor itt vagy a stadionban."

"Egy álom számomra, hogy itt ülhetek az edző mellett, a mi nagyszerű edzőnk mellett. Élvezem a pillanatot, ahogy az helyes, tudván, hogy ki kell érdemelnem a jogot, hogy minden nap viselhessem ezt a szalagot."

Hogy mennek a dolgok a pályán jelenleg?

"Jól érzem magam, és jól haladunk. Ha valaki azt mondta volna nekünk néhány hónappal ezelőtt, amikor a főnök megérkezett, hogy ott leszünk, ahol most vagyunk, azt hiszem, mindannyian boldogok lettünk volna. Elmondhatjuk, hogy a Roma elindult egy úton, amely jól halad. Sok mindent kell még javítanunk, de jó úton haladunk.

"Ami engem illet, elégedett vagyok a játékommal, de még nem értünk el semmit. Még nem értünk el semmit a kitűzött célok közül, szóval korai lenne azt mondani, hogy elégedettek vagyunk. Mindig azt mondom az öltözőben, hogy örüljünk annak, amit csinálunk, de soha ne pihenjünk a babérjainkon. Úgy gondolom, hogy nagyon jól teljesíthetünk. Továbbra is keményen dolgozhatunk, és elindulhatunk egy olyan úton, amely a boldogsághoz vezethet minket."

Beszéltél a boldogságodról, és szerintem nehéz időszakon mentél keresztül bizonyos dolgok miatt, amelyeket nem mindenki értett meg teljesen. Szeretnél erről beszélni? Ezt használtad fel arra, hogy megtaláld azt az erőt és azt a formát, amiben most vagy?

"Válaszolok anélkül, hogy igazán válaszolnék. Adok egy általános választ. Az vagyok, amit te látsz, és amit mások látnak. Sokan mondják, hogy értékelik az átláthatóságomat. Ráadásul fontos szerepem van itt, és nem azért, mert fontos akarok lenni mások számára, hanem mert ez sokat jelent nekem. Nem csak arról van szó, hogy felveszem a karszalagot, hanem ennél sokkal többről."

"Azt akarom mondani, hogy soha nem lennék tiszteletlen a Romával szemben, mert a Roma volt az életem. Mindig azt tettem és mindig azt fogom tenni, ami a legjobb a Romának. Mindig."

Mit adott neked De Rossi, amit más edzők nem?

"Minden edző más és más, más dolgokat tanít, és olyasmit hagy benned, ami örökre megmarad. Nekem már volt kapcsolatom az edzővel, de minden esetben, amikor az edződ, és amikor a csapattársad, mindig arra gondolsz, hogy a csapat számára a legjobbat tedd."

"Az edzőnek is azt mondtam, hogy sok mindenben meglepett. Mindig is tudtam, hogy ő az a fajta ember, akit edzőnek szántak, és mindig is úgy gondoltam, hogy nem egy átlagos edző lesz, hanem egy olyan, aki képes forradalmasítani, egy olyan edző, akit mindenki szeretne. De arra nem számítottam, hogy már most ennyire felkészült lesz. Az az igazság, hogy már az elején meglepődtem. Most, hogy már egy ideje együtt dolgozunk, már kevésbé."

"Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, és nagyon jól készülünk a meccsekre. Teljesen megbízunk benne, és tűzbe mennénk érte. És ez nagyon fontos egy edző számára - tudni, hogy olyan emberekkel osztod meg az ötleteidet, akiknek megvan a minősége és az intelligenciája ahhoz, hogy átvegyék azokat. Számunkra ez kulcsfontosságú, mert ő jól elmagyarázza nekünk, mi pedig jól felfogjuk őket. Legalábbis mi erre törekszünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pellegrini, Milan, Európa liga