Pedro: Örülök, hogy góllal járulhattam hozzá a győzelemhez

Pedro: Örülök, hogy góllal járulhattam hozzá a győzelemhez

A spanyol játékos távoli lövésből szerzett góljával nyert a Roma 1:0-ra az Udinese vendégeként.

Általában a sztárjátékosok jelentik a különbséget. Te is egy nagy játékos vagy, a gólodnak köszönhetően pedig 3 ponttal gazdagodott a csapat.

"Ez igaz, a Juventus elleni döntetlent követően ez egy nagyon fontos 3 pont. Nem volt könnyű megszerezni a győzelmet, hiszen az Udinese nagyon kevés területet hagyott nekünk, annyira mélyen védekeztek. Emiatt volt sokkal kevesebb lehetőségünk is, de végül csak sikerült megszereznünk a győzelmet, hátul pedig jól zártunk. Jól játszottunk."

Milyen fizikai állapotban vagy most?

"Teljesen rendben vagyok, jól érzem magam a csapatban. Az első perctől kezdve nagyon sok segítséget kaptam, a beilleszkedésben egy pillanatig nem volt gondom. Örülök annak, hogy pályára léphetek, hogy segíthetek a csapattársaimnak, és hogy góllal járulhatok hozzá a sikerhez."

Taktikai szempontból hogy érzed magad a csapaton belül?

"Nagyon tetszik, hogy Edin mögött Mikivel párban futballozhatok. Remélem, hogy sikeres szezon áll előttünk, és nem csak erre a hármasra gondolok, hanem az egész csapatra."

Mi a véleményed a Serie A-ról? Elég kemény egy bajnokság...

"Igen, valóban nagyon kemény, iszonyat taktikus, nagyon nehéz megszerezni a vezetést."

"Olyan mentalitásra van szükség, mint ahogy mi léptünk pályára az Udinese ellen, végig határozottak voltunk, és megtettünk mindent a győzelemért. A védelmünk parádés volt, hiszen most sem kaptunk gólt, és ez nagyon fontos."

Üdvözölted már Borja Mayoralt?

"Örülök neki, hogy ő is itt van, és alig várom, hogy pályára lépjen."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Pedro, Udinese, Serie A