Paredes: Riquelme azt mondta, én vagyok az utódja

Paredes: Riquelme azt mondta, én vagyok az utódja

Paredes, akit Riquelme az utódjának nevezett, 22 évesen alapemberré vált a Romában és Spalletti csapatának egyik meghatározó játékosa lett.

Paredes Buenos Airesben született és a helyi Boca Juniorsban mutatkozott be a felnőttek között 16 évesen, majd ezt követően Olaszországba szerződött.

A játékossal az asroma.com készített interjút és tett fel neki 10 kérdést a pályafutásával, a családjával és Juan Roman Riquelmével kapcsolatban.

Ki volt gyerekként a példaképed?

"Nem kérdés, hogy az apám, Victor Daniel. Ő volt az, aki átadta a futball iránti szenvedélyét. Én már labdával születtem szinte és neki köszönhetően kezdtem el futballozni. 17 éves koráig profi játékos volt a Racing Clubnál, de aztán abba kellett hagynia a játékot, mert az édesanyám terhes lett és neki el kellett mennie dolgozni."

"A futball szempontjából pedig Riquelme volt a példaképem. Ő volt az a játékos, akit folyton néztem, akit csodáltam és nagyon szerettem. Nagyon sokat tanultam tőle akkor is, amikor a csapattársam volt."

Kipróbáltál a futball mellett más sportágat is?

"Csak fociztam. A ház lakóival játszottunk San Justo utcáiban, ami Buenos Aires egyik kerülete."

Milyen poszton kezdtél el játszani?

"Játékmesterként és egészen 19 éves koromig ott szerepeltem."

Emlékszel a bemutatkozásodra?

"A legjobb dolog volt, ami valaha történhetett volna velem. 16 éves voltam, még nagyon fiatal. Számomra egy álom beteljesülése volt az, hogy bemutatkozhattam az argentin bajnokságban. A Bombonera stadionban játszottunk otthon az Argentinos Juniors ellen. Ugyanabban a satdionban, ugyanazon a pályán játszhattam, ahol gyerekként a családommal a Bocát néztük. Lucas Viatrit váltottam és mindössze 6 percet játszottam."

Melyik meccsre emlékszel a legjobban?

"Amikor a San Lorenzot vertük 3:0-ra. Dupláztam és ez volt az első két gólom az első osztályban. Ekkor voltam először kezdő a csapatban."

Ki volt a legjobb játékos, aki ellen valaha játszottál?

"Nos, Messitől eltekintve... visszagondolva az argentin bajnokságra, akkor Erik Lamela volt az, aki ellen egy helyi derbin játszottam a River Plate ellen."

És ki volt a legjobb játékos, akivel együtt játszottál?

"Megint Riquelmét kell megemlítenem. Ő annyira fontos és meghatározó volt a fejlődésemben futballistaként. Rengeteg tanácsot adott, amikor együtt játszottunk és a mai napig kapcsolatban vagyunk. Amikor lát engem játszani, mindig ír nekem."

"Mielőtt befejezte volna a játékot azt mondta, hogy én leszek az utódja. Ez számomra hatalmas megtiszteltetés."

Melyik a legnagyszerűbb stadion, amiben játszottál?

"Kétségtelenül a Bombonera. Nagyon sok meccs köt oda. Már akkor oda jártam, amikor még nem voltam profi focista és számos meccs megmaradt a szívemben, köztük olyanok is, amiket még csak szurkolóként éltem át. Egy viszont kiemelkedik, a 2004-es Libertadores Kupa elődöntője a River Plate ellen. Otthon 1:0-ra nyertünk, idegenben viszont kikaptunk 2:1-re, végül büntetőkkel jutottunk be a döntőbe. A nővéremmel voltunk kint a meccsen és ezt sosem felejtem el."

Ki, vagy kik tették a legmélyebb benyomást rád a pályafutásod során?

"Az egész családom, akik mind nagyon fontosak számomra. Nagyon sokkal tartozom nekik. Minden egyes lépésnél mellettem álltak. Az apám, Victor Daniel, az anyám Miriam és a nővéreim, Vanessa és Jimena, mindannyian hatalmas részei az életemnek. De meg kell említenem a sógoromat, Lallót, aki Vanessát vette el feleségül. Ő is nagyon fontos számomra."

Mi a legjobb dolog abban, hogy futballista lehetsz?

"Az a tény, hogy azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek a világon. A munkám sosem teher és olyan kiváltságos vagyok, hogy azért fizetnek, amit nagyon szeretek csinálni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Paredes