Paredes gyors fejlődése bizakodásra ad okot

Paredes gyors fejlődése bizakodásra ad okot

A fiatal játékos 3 éve került a Romához és azóta a bajnokság egyik legígéretesebb tehetsége vált belőle.

Paredes a Boca Juniors ifjúsági csapataiban nevelkedett és 2010-ben debütált a felnőtt csapatban. A középpályás négy évet töltött az argentin csapatnál és minden évben egyre érettebb játékos vált belőle, majd mivel a Bocával meglehetősen jól szerepelt, nem maradtak el az európai kérők sem.

Paredes először 2014-ben kölcsönbe a Chievo Verona együtteséhez került, majd 6 hónappal később a Roma megához vette azzal a szándékkal, hogy képes lesz alkalmazkodni az új ország nyújtotta új élethez.

A 2014/15-ös első szezonjában érthetően kevesebb lehetőséget kapott az első csapatban, habár a Cagliari ellen megszerezte első gólját a Romában.

A több játéklehetőség reményében a Roma a 2015/16-os szezonra kölcsönadta őt az Empolinak és ez az átigazolás mindegyik fél számára előnyösnek tűnt. Marco Giampaolo irányítása alatt Parades kivirágzott, megtalálta a folytonosságot és meccsről meccsre egyre jobb játékot nyújtott.

Mivel Paredes több poszton is képes játszani, ez a sokoldalúsága azt eredményezte, hogy abban a szezonban 33 alkalommal kezdett, szerzett 2 gólt és hozzásegítette az Empolit egy középmezőnybeli helyezéshez. Abban a szezonban a mélységből, nagy nyomás alatt történő gyors labdakihozatali képessége emelkedett ki igazán a 22 éves játékosnak.

Ez mindenképpen hatalmas felelősség volt az ő korában és tapasztalatával, de Paredes ragyogott és egyre jobban megértette az olasz bajnokságot.

Mivel tipikusan ő volt akkor az Empoli legmélyebben elhelyezkedő középpályása, Paredesnek rengeteg labdaérintése volt abban a szezonban. A 33 mérkőzés alatt az argentin játékos elnyerte az idősebb játékosok bizalmát is és bizonyította a terhelhetőségét. Átlagosan 1.2 kulcspassza volt meccsenként és az egyik legnagyobb erénye az lett, hogy hatékonyan volt képes vertikálisan játszani.

Emellett a védekezésben is kivette a részét a meccsenkénti 2.5 szerelésével és 1.5 labdaszerzésével. 

Miután nyáron lejárt a kölcsönszerződése, a Roma tárt karokkal várta vissza Trigoriába.

Aztán ebben a szezonban a kiképzés még magasabb szintre lépett, az erősebb ellenfelek, a komolyan harc a posztért és a remek elvárások további fejlődésre ösztönözték őt.

Paredes nagyon sokat tanult a közvetlen csapattársaitól, Radja Nainggolantól, Daniele De Rossitól és Kevin Strootmantól.

Luciano Spalletti irányítása alatt 11 alkalommal volt kezdő, valamint 12-szer lépett csereként pályára. Emellett kevesebb mérkőzésen több gólt ért már el, mint az eddigi legjobb szezonjában, valamint a kulcspasszok tekintetében is előrelépés történt. Nem lehet szó nélkül elmenni a hétfői, Pescara elleni meccsen adott passzát El Shaarawynak, amiből végül Nainggolan talált be.

Amennyiben a játékos ebben az ütemben fejlődik a következő években is, akkor egyértelművé válik, hogy a Roma Olaszország egyik leendő legjobb középpályásával rendelkezik.

Paredes egész pályafutása alatt elkötelezett volt a fejlődése mellett és nagyon sok szempontból sikerült is fejlődnie.

Tekintettel a pályafutására és tehetségére úgy tűnik, hogy Paredes nagyon gyorsan fejlődik, amivel a Roma meghatározó emberévé válhat hosszú évekre.

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Paredes