Paredes: Ezzel a csapattal szeretnék nyerni valamit

Paredes: Ezzel a csapattal szeretnék nyerni valamit

A fiatal játékos lassan kezd hozzászokni ahhoz, hogy folyamatosan játéklehetőséget kap Spallettitől és reméli, sikerül valamit nyerni a csapattal.

Paredes első olyan szezonját tölti a Románál, amikor kezd alapemberré válni és láthatóan gyorsan alkalmazkodott a rá nehezedő nyomáshoz és a magas elvárásokhoz.

A fiatal középpályás szinte még tinédzserként került el nevelő egyesületétől, a Boca Juniorstól és kisebb kitérő után most már egyre több lehetőséget kap a Roma kezdőjében.

"Azonnal beilleszkedtem, rögtön úgy éreztem magam, mintha otthon lennék.  Nehéz a világ másik tájékáról egy csapathoz csatlakozni, szerencsére nekem ez zökkenőmentesen sikerült."- kezdte a játékos.

Milyen a kapcsolatod Juan Manuel Iturbével, Diego Perottival és az argentin kontingenssel?

"Nagyon jól kijövünk egymással. Mindannyian argentinok vagyunk, itt van Federico Fazio is és mindannyian élvezzük egymás társaságát."

Az Empoli elleni meccstől eltekintve, a csapat fantasztikus formában van az utóbbi időben. Egyre jobban megismeritek egymást?

"Jól megy a játék, de lehetünk még jobbak és van még hová fejlődni, de ezen vagyunk. Persze eddig elég jól szerepeltünk, de sajnos az Empoli ellen nem sikerült nyerni, pedig nagy meccs volt."

Honnan jött az ötlet, hogy az 5-ös számú mezt viseld? Tudtad, hogy a Románál ez elég komoly szám?

"Igen, hallottam. Azért választottam ezt, mert Argentínában ezen a számú poszton játszottam, ennélfogva ezt akartam itt is."

Mennyit tudsz még fejlődni? Van olyan érzésed, hogy te vagy a középpálya közepének az ura?

"Igen, jól érzem magam ott. Hosszú út áll még előttem - ezzel az csapattal és edzővel - de hatalmas lépéseket tehetek majd előre. Ez a fő célom."

Mi az, amit kifejezetten Spalletti kér tőled?

"Mindig azt kéri tőlem, hogy gyorsan járassam a labdát és ezzel folyamatos játékban tartsam a csapatot. Minden meccsen megpróbálom az utasításait követni."

Mennyire fontos egy középpályás számára, hogy elől egy olyan gyors játékos van, mint Mohamed Salah?

"Nagyon fontos. Salah borzasztóan gyors, de mellette vannak még lehetőségeink Stephan El Shaarawy és Juan Iturbe személyében, akik szintén baromi gyorsak."

A Bocától a Romához. A Bocánál Juan Roman Riquelmével játszottál együtt, a Románál Francesco Tottival, Daniele De Rossival, Kevin Strootmannal és Radja Nainggolannal. Folyamatosan top játékosok vesznek körül a középpályán...

"Igen, ebben nagyon szerencsés vagyok, hogy mellettük játszhatok, mert iszonyat sokat tanulok. Riquelme mind szakmailag, mind emberileg nagyon sokat jelentett nekem. Nagyon sokat segített és örülök, hogy csapattársamnak és barátomnak nevezhettem."

Milyen volt a híres La Bombonerában játszani?

"Csodálatos. Szavakkal leírhatatlan, ezt meg kell tapasztalni. Nagyon rossz, hogy az Olimpicóban nincsenek ott a szurkolók mögöttünk, pedig az nagyon sok dolgot megváltoztatna."

Megkönnyebbültél kicsit, hogy jön most egy kisebb szünet?

"Igen, nekem és a többi csapattársamnak, akik nem utaznak el a válogatottakhoz, jól jön ez a kis szünet. Nagyon fontos a pihenés is."

A szünet után kemény sorozat elé néz a Roma, mert olyan meccsek következnek majd, mint az Atalanta és a Milan elleni, majd a városi derbi és a Juventus...

"Azok a meccsek sem lesznek kritikusak, hiszen nagyon hosszú még a szezon. Persze mindegyik meccs fontos és meg kell nyernünk őket ahhoz, hogy az élmezőnyben maradjunk."

Mi a célod az idei szezonra?

"Minél több meccset játszani és nyerni valamit a Romával. Nagyon sok jó játékosunk van és egy remek edzőnk."

A legutóbbi válogatott szünet óta a Roma az Atalanta mellett a legtöbb pontot szerezte. Nagyobb lett az önbizalmatok?

"Igen, és az eredmények is ezt mutatják, de persze ettől még fejlődnünk kell."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Paredes