Összpontosítást vár a csapattól a BL-továbbjutást követően Di Francesco

Összpontosítást vár a csapattól a BL-továbbjutást követően Di Francesco

A Roma mestere kijelentette, komoly összpontosításra lesz szüksége csapatának a Chievo elleni bajnokin.

A Roma kedden csoportelsőként jutott tovább a Bajnokok Ligájában, és Di Francesco tisztában van azzal, hogy remek eredményt értek el, de nem szeretné, ha ez a siker elterelné a figyelmet a következő feladatról.

"Miután bejutottunk a legjobb 16-ba, most egy újabb finom meccs vár ránk - ahonnan szeretnénk három ponttal hazatérni."- kezdte a sajtótájékoztatót Di Francesco.

"A Chievo ellen mindig rizikós és nehéz meccseket vívunk, hiszen egy nagyon tapasztalt csapatról van szó, amelyiknek egyértelműek a céljai, ezt már a Napoli elleni meccsükön is láthattuk."

"Nagyon nehéz meccsre számítok, és a mi szemszögünkből nagyon fontos kijelenteni, hogy a Genoa elleni döntetlent követően újra szeretnénk visszatérni a győztes útra idegenben."

"Ez most kulcspillanat - nem döntő fontosságú a bajnoki címet illetően, de egy remek BL-szereplést követően újabb top teljesítményre van szükségünk, amit az eddigi jó munkára lehetne építeni."

A mester elismerte, hogy Patrik Schick most már akár kezdhetne is a mérkőzésen, azonban azt nem árulta el, hogy kiket küld majd pályára a Bentegodiban.

"A kezdő egyelőre titok, most még az eddig megszokottnál is jobban. Azt akarom, hogy minden játékosom koncentrált legyen, és készen álljon a feladatra, főleg a továbbjutás után. Nem akarom, hogy lankadjon a figyelem, emiatt senki nem tudja, hogy ki fog játszani. Talán majd holnap reggel véglegesítem a kezdő tizenegyet."

"Most mindenki azt érzi, hogy játszani fog, ezért így is állnak a meccshez."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Di Francesco, Chievo, Serie A