Önbizalom-növelő eredményt vár De Rossi

Önbizalom-növelő eredményt vár De Rossi

A gyenge bajnoki rajtot követően a Bajnokok Ligájában javítana a Roma.

A tavalyi eredményekből kiindulva várhatunk többet ettől a csapattól, vagy el kell fogadjuk olyannak, amilyen?

"Elsőkéntt magunknak kell többet várni saját magunktól, habár egyáltalán nem könnyű összehasonlítani a két csapatot. A Barcelona elleni meccs áprilisban volt, amit 7-8 hónapos folyamatos fejlődés és összeszokás előzött meg. Most pedig az újabb sorozat legelején vagyunk még. Persze, azért több kell, de ha arra a régi Romára visszagondolok, amelyik megverte a Barcát, akkor az is kapott elég kritikát, és annak is voltak előtte gondjai."

"Aztán végül milyen jól sikerült a szezon vége annak ellenére is, hogy nem sikerült trófeát nyernünk."

Mi a véleményed a nyári átigazolási piacról, és hogy sokan úgy vélik, túl sok játékost adott el a Roma?

"Az egyes szezonokat mindig meghatározzák majd az átigazolási időszakok. Mindig lesznek játékos eladások és vételek, a Románál pedig mindig voltak vérfrissítések a játékos eladásoktól függetlenül. Felesleges mindig ezt felemlegetni."

"Két évvel ezelőtt is távoztak meghatározó játékosok, olyanok, akikről azt gondolták sokan, hogy nélkülük nem tudunk jobb szezont produkálni, aztán mégis olyan eredményt értünk el, amit előtte sosem."

Sergio Ramos sokat beszélt Cristiano Ronaldo távozásáról, neked mi a véleményed erről?

"Bármi előfordulhat az átigazolási piacon, mindenki vesz és elad, szóval nem tudom, hogy mit lehet tenni egy ilyen játékos elvesztésekor. Néha szükség van arra, hogy történjen valami változás, ami kicsit kizökkenti a csapatot az egyhangúságból, de nem én vagyok az, akinek emiatt aggódnia kell."

"Csapatkapitányként nagyon fontos, hogy azokkal a játékosokkal foglalkozzak, akik a rendelkezésünkre állnak, nekem a Románál, Ramosnak a Realnál, és támogassam őket minden lépésnél, főleg amikor kevésbé jól mennek a dolgok. Csak úgy, mint tavaly."

Továbbra is a saját csapatkapitányi karszalagot fogod használni?

"Erről már beszéltem az edzővel és Alessandro Florenzivel is. Engem igazából az bosszant, hogy a végén csak én és a Fiorentina csapatkapitánya volt az, akiket megtaláltak, de el kell fogadjam, hogy vannak az én okaimnál is fontosabbak, amiért más karszalagot kell viselni. Szerintem már így is túl sokat foglalkoztunk ezzel. Nem volt szükség szabványosítani a karszalag viselését, nem volt szükség szabályokra."

"Vannak ennél sokkal fontosabb problémák, amiket meg kell oldani; elég sok embertől hallottam, hogy ez egy elég bolond szabály, és ezt olyanok mondták, akik szavára sokat adok. De ez nem olyan dolog, ami miatt nem fogok tudni aludni. Tiszteletben tartom a Fiorentina csapatkapitányát, akinek megvan az oka, hogy miért viseli a saját karszalagját, ami az én okomnál sokkal fontosabb. A következő meccsen a Serie A-s karszalagot viselem majd, ezzel is tiszteletben tartva a Fiorentinát, mert én hozzájuk képest sehol nem vagyok. Őket nemrég hatalmas veszteség érte, és az ő indokuk sokkal fontosabb."

Mit gondolsz, ez a meccs a legideálisabb abban a helyzetben, amiben most vagytok?

"Ha választhatnék, akkor nem ez a meccs lenne a következő, de ha azt vesszük, hogy sikerülne mondjuk jó eredményt elérni, akkor az hatalmas lökést adhatna a továbbiakra, és igen jól jönne az önbizalmunknak. Ráadásul arra emlékeztetne bennünket, hogy 3 hónappal ezelőtt jó csapat voltunk, és nagyon gyorsan most is azok tudunk lenni."

Sokan biztosak abban, hogy csalódott vagy a sok játékos eladása miatt, igaz ez?

"Én legyökereztem itt, manapság nem nagyon van olyan játékos, aki hosszú éveken keresztül egy csapatnál marad. A Roma pont egy kicsit különbözik a többi csapattól abban, hogy itt évről-évre mindig voltak olyan játékosok, akik hosszú távon a klubnál maradtak. A futball rengeteg lehetőséget kínál, és emellett számos megoldást is, egy csapattárs távozása 2-3 napig, vagy talán egy hétig okoz szomorúságot, de utána folytatni kell a munkát. A futball mindig változik, és most azt látom, hogy rengetegen jönnek, majd mennek."

Mi a véleményed a Di Francescót ért kritikákról?

"Én nem változtatok a véleményemen - nem ő az első edző, akit kritizálnak, mindig ez történik, amikor nem nyersz, és persze ilyenkor megtalálják a játékosokat és a vezetőséget is. A tények viszont nem változnak, Eusebio tavaly olyan eredményt ért el, amit előtte nagyon régen nem sikerült. Nagyon pontos labdarúgó filozófiával rendelkezik, amit mi ismerünk, és tudjuk, hogy eredményes. Most viszont nem boldog, ahogy mi sem, de ugyanez volt tavaly is, amikor végül harmadikok lettünk, a BL-ben pedig elődöntőt játszottunk."

Milyen érzés lesz megint pályára lépni a Bernabeuban? Ez akár az utolsó ilyen alkalom lehet számodra?

"Ez az utolsó BL-sorozat lehet nekem, és az utolsó alkalom, hogy itt pályára lépek. De most fontos meccs áll előttünk, ahol kell a jó eredmény, de itt mindig hatalma megtiszteltetés pályára lépni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, De Rossi, Real Madrid, Bajnokok Ligája