Olsen: Tudtam, hogy hatalmas lesz rajtam a nyomás

Olsen: Tudtam, hogy hatalmas lesz rajtam a nyomás

A svéd kapus tisztában volt vele, hogy Alisson távozását követően hatalmas nyomás lesz rajta.

Az FC Köbenhavn együttesétől a nyáron érkezett kapust választották a Napoli elleni mérkőzés legjobbjának annak ellenére, hogy a Roma végül a 90. percben bekapott gólt követően csak döntetlent játszott.

"A hármas sípszót követően nagyon csalódott voltam, mert olyan érzésem volt, hogy elvesztettünk 2 pontot, nem pedig hogy nyertünk egyet."- kezdte Olsen.

"Most, immár tiszta fejjel visszatekintve a mérkőzésre, és figyelembe véve, hogy miként alakult az egész találkozó, elégedettek lehetünk a megszerzett egy ponttal, annak ellenére, hogy mi szerettük volna megnyerni a meccset. De akkor, a meccs végén hatalmas volt a csalódottság."

Ennek ellenére a 28 éves kapus meccsről meccsre fejlődik, egyre nagyobb az önbizalma Eusebio Di Francesco irányítása alatt. Az idei szezonban már van 5 gól nélkül lehozott tétmeccse, és annak ellenére, hogy teljesen más bajnokságból érkezett, igen hamar alkalmazkodott az olasz bajnokság körülményeihez.

Pedig nem volt könnyű dolga, hiszen az elmúlt szezonban fantasztikus teljesítményt nyújtó, majd a nyáron távozó Alisson Beckert kellett pótolnia.

"Igen, amikor megérkeztem, hatalmas teher volt rajtam, és igen nagy figyelmet kaptam, de ez teljesen rendben van, mikor egy ilyen nagy klubhoz igazolsz."

"A Roma éppen eladott egy remek kapust, majd megérkeztem én helyette. Számítottam a hatalmas teherre, de tudtam, hogy a pályán megmutathatom a tudásomat. Minden nap, minden percben keményen dolgozom, hogy megmutassam az igazi tudásom."

"Iszonyat nagy a különbség az olasz és a dán futball között. A Serie A sokkal keményebb és jobb, felesleges hasonlítgatni. Itt sokkal jobb játékosokkal és jobb játékosok ellen játszhatok. Amikor megjöttem, minden új volt, a munkafolyamatok, az edzésmódszerek és a technológia is. Kis időre volt szükségem, hogy megszokjam. Meg kellett szoknom az új edzőt is, aki mindenre odafigyel, még a legapróbb részletekre is, és nagyon kemény munkát vár el."

"A pályán egyre jobban tudok már kommunikálni olaszul. Könnyen megértetem magam a csapattársaimmal, és ők is megértenek engem. Egyre többet értek, 3 hónapja vagyok itt, szóval azért van még miben fejlődnöm, szóval szerintem hamarosan már a mindennapi életben is tudok majd olaszul beszélni."

A Roma igen hullámzó teljesítményt nyújt eddig az idei szezonban, hiszen míg kikapott olyan csapatoktól, mint a Bologna és a SPAL, addig például a Bajnok Ligájában igen meggyőző meccseket produkált az elmúlt időszakban.

"Az igazat megvallva, én sem tudom ennek az okát. Nem tudom, hogy egyszer miért játszunk annyira jól, máskor pedig meg sem tudjuk közelíteni azt a szintet."

"Nehéz erre válaszolni, de arról biztosíthatok mindenkit, hogy mi mindig úgy megyünk ki a pályára, hogy a maximumot akarjuk nyújtani, és mindent megteszünk a győzelem, a 3 pont megszerzése érdekében. Ez néha sikerül, néha nem."

"Javulnunk kell, főleg a hazai meccsek tekintetében. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy például az olyan csapatok ellen, mint a SPAL, pontokat veszítsünk, ahol ráadásul rosszul is játszottunk. Aztán rá 3 napra meg jók voltunk a CSZKA ellen. Sokkal következetesebbnek kell lennünk."

Szombaton újabb nehéz megmérettetés vár a Romára, hiszen a Fiorentina otthonában vendégeskedik a csapat.

"Újabb nehéz meccsre számítok, ráadásul megint egy jó csapat ellen játszunk majd. Szerencsére most majdnem egy teljes hetünk volt felkészülni, és a célunk az, hogy 3 pontot szerezzünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Olsen