Nzonzi: Új kihívásokra vágytam

Nzonzi: Új kihívásokra vágytam

A francia középpályás a nyáron érkezett a Romához a spanyol Sevilla együttesétől.

Nzonzi, aki tavaly nyáron világbajnok lett hazája válogatottjával, remekül érzi magát az olasz fővárosban, és a Canal Plus-nak elárulta, azért igazolt a Romához, mert 3 év spanyolországi kaland után új kihívásokra vágyott.

Fél év telt el a világbajnoki siker óta, mennyire változtatta meg az életed a világbajnokság?

"A civil életem valójában nem változott, bár az igaz, hogy mint játékos, úgy hatással volt rám a világ legfontosabb trófeájának megnyerése, hiszen mindenki a világbajnoki címről álmodik. De a mindennapi életemre nem volt hatással. Az igaz, hogy most már sokkal jobban megismernek Franciaországban, de mindössze ennyi. Örülök, hogy részese lehettem ennek az egész ország számára nagyszerű pillanatnak, fantasztikus volt."

Hogy érzed magad Rómában?

"Nagyon jól érzem magam. Három, a Sevillában eltöltött év után úgy éreztem, hogy változásra van szükségem, valami teljesen másra, új kihívásokra vágytam. Persze sosem könnyű az ilyen, de nekem szükségem volt rá, hogy a fejlődésem érdekében."

Játszottál már Angliában, Spanyolországban, és Olaszországban is, de Franciaországban még sosem.

"De miért ne fordulhatna egyszer ez is elő? Nagyon jó lenne egyszer a saját hazámban is játszani, és egy napon meg is történhet."

Milyen céljaid vannak?

"Az első legfontosabb, hogy elkerüljenek a súlyos sérülések, és magas szinten tudjak játszani 33 éves koromig. Sosem szabad abbahagyni a tanulást. Itt van például De Rossi, aki nagyon okosan játszik. Hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és nagyon sokat segített nekem abban, hogy órákat magyarázta angolul a taktikát."

"A másik nagy célom, hogy nyerjek még valamit, mert azért túl sok trófeát nem nyertem a pályafutásom során. Angliában sokat segítettem a csapatomnak, de semmit nem nyertem, viszont miután megízleled a sikert, rögtön rájössz, hogy mit is jelent. Persze sosem könnyű nyerni valamit, és lehet, hogy nekem már semmi nem fog összejönni a pályafutásom során, de mindent megteszek annak érdekében, hogy azért sikerüljön."

Milyen embernek ismerted meg De Rossit?

"Ő egy vérbeli profi, aki az egész pályafutását a Romának szentelte. Több ezer olyan játékos van, akik hasonlóan az ő posztján játszanak, de fele annyit sem adnak a klubjuknak, az edzéseken csak gyalogolnak, és sosem járnak edzőterembe. De Rossi nem ilyen. Sosem késik, mindig ott van az edzőteremben, és teljes odaadással teszi a dolgát az edzéseken. Csak csodálni lehet őt."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Nzonzi, interjú