Nem utazhatnak idegenbeli meccsre a szurkolók

Nem utazhatnak idegenbeli meccsre a szurkolók

Nagy valószínűséggel hamarosan életbe lép majd egy olyan rendelet, mely szerint a Roma szurkolói nem utazhatnak idegenbeli meccsekre.

Matteo Piantedosi belügyminiszter bejelentette, hogy "valószínűleg aláírja azt a rendeletet, amely két hónapig megtiltja a Roma és a Napoli szurkolóinak az idegenbeli mérkőzések látogatását" a sokkoló autópályás verekedést követően.

Az autópályán történt incidens a hatóságok részéről mindenképpen szigorítást követelnek, és az elmúlt napokban több találkozóra is sor került a kormány, a rendőrség, a FIGC és a Lega Serie A között.

"Ma délután valószínűleg aláírom azt a rendeletet, amely két hónapig megtiltja a Roma és a Napoli szurkolóinak, hogy idegenbeli mérkőzésekre járjanak." - jelentette ki Piantedosi belügyminiszter a La Repubblicának.

"Nem tehetek mást, minthogy megfontolom egy általános rendelet meghozatalát a szurkolók két csoportjára vonatkozóan."

A két szurkolói csoport között mindig is komoly és feszült rivalizálás volt, amely számos alkalommal fajult erőszakig, sőt, a Napoli-szurkoló Ciro Esposito halálához is vezetett, amikor 2014 májusában a Fiorentina elleni Olasz Kupa-döntő előtt a Roma ultráinak egyik vezetője lelőtte.

Emiatt már megtiltották nekik, hogy egymás meccseire járjanak, de a múlt héten  egy autópálya benzinkútjánál találkoztak, amikor a Napoli szurkolói Genovába utaztak a Sampdoria elleni mérkőzésre, a Roma ultrái pedig Milánó felé tartottak.

Az összecsapások az A1-es autópályára is kiterjedtek, a jelentések szerint körülbelül 300 szurkoló részvételével, és több mint 8 km-es forgalmi dugót okoztak, miközben a rendőrség igyekezett úrrá lenni a helyzeten.

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma