Nehéz mérkőzésre számít Mourinho Velencében

Nehéz mérkőzésre számít Mourinho Velencében

A Roma holnap az újonc Venezia együttese ellen lép pályára a Serie A 12. fordulójában.

Meg tudja erősíteni, hogy Lorenzo Pellegrini holnapra bevethető, Riccardo Calafiori viszont nem?

"Ha mindent tud, miért kérdezi? Calafiori sérült, Pellegrini pedig ma edzett. Már mindent tud."

Elégedett azzal, ahogy a Roma jelenleg játszik? És ehhez kapcsolódóan a csatárok mind keményen dolgoznak, de nem lőnek gólt - mi a véleménye erről?

"Ha összehasonlítjuk a lőtt gólok számát és a kialakított lehetőségeinket, akkor ott van egy kis eltérés. Vannak csapatok, amelyek sokkal kevésbé aktívak előrefelé, akik nem sok helyzetet alakítanak ki - de egy helyzetből egy gólt lőnek, vagy hármból akár kettőt."

"Jelenleg nem azzal küzdünk, hogy lehetőségeket teremtsünk, hanem azzal, hogy ezeket a lehetőségeket gólra váltsuk. Ez igaz. Azonban sokkal jobban aggódnék, ha nem lennének lehetőségeink, ha nem lennénk képesek dominálni a mérkőzéseket. Néhány meccsen másképp is alakulhattak volna a dolgok, és ha eljön az a nap, amikor az általunk kialakított összes lehetőséget befejezzük, akkor talán egy igazán nagy győzelmet aratunk. De egyelőre egy kicsit türelmesnek és nyugodtnak kell lennünk az egészet illetően."

Gyakran beszél a fiatal edzőkről, mit gondol Zanettiről és a csapatáról?

"Nem ismerem őt személyesen - régen játszottunk egymás ellen, amikor én edző voltam, ő pedig játékos. Látom, hogy mit csinálnak csapatként, és ebből a szempontból úgy gondolom, hogy jól játszanak, futballozni akarnak, és megvannak az elveik. Hátulról akarnak építkezni, előrefelé veszélyt teremtenek - akár saját magukat építik fel szépen a támadást, akár kontrából támadnak. Van minőségük. Mindenképpen nehéz meccs lesz számunkra."

Mivel Riccardo Calafiori hiányzik, hogyan gondolkodik a védelem összeállításán? Elégedett volt Bryan Cristante hétközi játékával, vagy esetleg Marash Kumbullához fordulhat most?

"Nos, ez a három lehetőség: Cristante, Kumbulla és Ibanez. Mancini biztosan játszani fog."

"Egyértelmű, hogy Ibanez játszhatna a középhátvéd posztján. Matias Vina és Calafiori is kiesett, de talán dönthetnék úgy, hogy Ibanez legyen középen, Filippo Tripi pedig kezdhetne a bal oldalon. Ő sem egy balhátvéd, de taktikailag okos, és már az előszezon óta dolgozik velünk - ahol játszott néhány meccset ezen a poszton."

"Ami Cristantét illeti, igen, elégedett vagyok vele. Azt a teljesítményt nyújtotta, amire szükségünk volt tőle. Nagyon jó a támadásépítésben; egy középpályás számára ez még könnyebb lehet, ha egy kicsit több időd van a labdával és egy kicsit több helyed."

"Többször változtattam a játékon csütörtökön, és valóban nehéz helyzetbe kerültünk, még akkor is, ha ez egy olyan meccs volt, ahol igazából nem kellett volna túl sok nehézséggel szembesülnünk."

"Szóval, mindegy, ezek a lehetőségeink. Azoknak a csapatoknak, amelyeknek minden poszton két topjátékosuk van könnyű: ha A játékos nem játszik, akkor B játékos bejöhet. Egy olyan csapat esetében azonban, mint a miénk, amikor ezek a problémák felmerülnek, akkor alkalmazkodóképesnek kell lennünk. Előfordulhat, hogy egy játékosnak ismeretlen pozícióba kell beilleszkednie, és egy kis pluszmunkát kell végeznünk, hogy a kirakós többi darabját beillesszük."

"De még három balhátvéd nélkül is - hiszen ott van Leonardo Spinazzola is - bízom benne, hogy megtaláljuk azt a rendszert, amely lehetővé teszi, hogy holnap egy kiegyensúlyozott csapatot tudjunk kiállítani."

Gondolja, hogy holnap egy kicsit könnyebb lesz a Venezia mögékerülni? És ennek következtében lehet, hogy ez egy jó meccs lesz Tammy Abraham számára?

"Nem tudom, hogy könnyebb lesz-e bejutni mögéjük. Ők egy masszív csapat, nehéz számomra nyilvánvaló gyengeségeket felfedezni, és úgy gondolom, hogy ebben a szezonban minden probléma nélkül bent fognak maradni."

"De nem az a kérdés, hogy Tammynek mit kell tennie: ez mindannyiunkról szól. Csupán három játékos van, aki a pozíciójához képest tisztességes számú gólt szerzett ebben a szezonban, az Ibanez, Pellegrini és El Shaarawy. A többieknek mind megvan a képessége és a minősége a gólszerzéshez, és szerintem eljön majd a pillanatuk."

"Számomra Tammy ugyanaz a játékos, aki volt, amikor megérkezett - egy játékos, aki az első öt, hat vagy hét meccsen nagyon jól teljesített. Hamarosan újra gólt fog szerezni, nincs miért aggódni."

Gonzalo Villar és Borja Mayoral a hét közepén megadta a kívánt választ? Lehetnek most hasznos opciók a mérkőzésen lehetővé téve, hogy pihentessen néhány játékost?

"Mindkettőjükkel elégedett voltam. Borjának két nagyszerű asszisztja volt; az egyik a második gólhoz, a másik pedig egy majdnem gólhoz vezetett. Jó mozgást, extra minőséget nyújtott - nem volt sok ideje a bizonyításra, de bejött, és jól teljesített, és segített megváltoztatni a csapat támadó dinamikáját."

"Ami Gonzalót illeti: ugyanaz, mint mindig. Tetszett, amit a labdával csinált, nem tetszett, amit a labda nélkül csinált. A labdabirtokláson kívül javulnia kell. De keményen dolgozik ezen. A Bodö második góljánál látszott, hogy bizonyos helyzetekben, amikor nincs nálunk a labda, kicsit küszködik."

"De amikor a második félidőben nála volt a labda, a csapat jobban teljesített. Minőségi játékos, és szereti megadni a ritmust a támadójátéknak. A második félidőben vele és Jordan Veretoutval a középpályán még többet alkotott a csapat."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Venezia, Serie A