Nainggolan: Tudjuk, hogy mit kell játszani egy ilyen remek csapat ellen

Nainggolan: Tudjuk, hogy mit kell játszani egy ilyen remek csapat ellen

A belga játékos kisebb sérüléssel bajlódott a hét elején, azonban Spalletti nevezte a Juventus elleni keretbe.

Kezdjük először a múlt hétvégi milánói meccsel, ahol remekül játszottatok. Melyik az igazi Roma, a derbin látott, vagy a Milánóban látott?

"A Lazio ellen túl sok hibát követtünk el, de a meccs végén még mindig mi voltunk a Roma. Tudjuk, hogy a derbi mindig egy egyszeri meccs és sajnos pár dolgon elúszott."

"Milánóban jobbak voltunk, sokkal egységesebbek voltunk és csapatként jól védekeztünk, majd gyors ellentámadásokkal mattoltuk őket. Számomra az igazi Roma a milánói."

A Juventus jön most, ez különös meccs számodra.

"Igen, a Juve elleni mindig remek meccs és igen nehéz is. Jelenleg Európa talán legjobb csapatáról van szó és az emberek fel sem fogják, hogy mögöttük vagyunk másodikok, ami azt jelenti, hogy mi is jók vagyunk."

"Nehéz lesz, hiszen hamarosan megnyerik a bajnokságot, de nekünk nyernünk kell a második helyhez. Remélem, hogy minden jól fog menni."

A Juve talán igazi nyomás nélkül lép majd pályára, de mit jelentene, ha sikerülne megverni őket?

"Elégedettségre adna okot, mert azt jelentené, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült legyőzni. Meg kell nézni a tabellát és mindent meg kell tenni a jó eredmény érdekében."

Mit gondolsz, mentálisan fáradtak lehetnek a Monaco elleni elődöntő után és az Olasz kupadöntő előtt?

"Részben ez is lehet, hiszen egymás után rengeteg meccset játszanak. Ezt követően 3 napra már kupadöntőt játszanak majd, ezért nem tudom, hogy milyen csapattal állnak majd ki, de akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, azok is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Akárki játszik majd, biztos, hogy 100%-ot nyújt majd, ahogy mi is."

Ha egy játékost ki kellene emelned, ki lenne az, akitől a legjobban tartasz?

"Higuaint mondanám, mert hiába van az, hogy nehéz dolga van a védőkkel, de egy gólt bármikor képes szerezni, ahogy ellenünk is tette. Ha egy embert kellene megneveznem, akkor ő lenne az."

Dzeko nem lesz ott vasárnap, hiányozni fog?

"Ebben az évben nem kellett nélküle játszanunk és hiányozni fog nagyon, hiszen ebben a szezonban nagyon megy neki a játék és iszonyat sok gólt szerzett. De van sok másik játékosunk, akik alig várják, hogy pályára léphessenek és bizonyíthassanak a pályán."

Massimiliano Allegrinek köszönheted a bemutatkozásodat a Serie A-ban még Cagliari játékosként. Milyen volt vele a kapcsolatod?

"Az eredményei önmagukért beszélnek: már másodszor jutott be a BL döntőjébe. Amikor a Cagliarihoz szerződtem, megpróbált segíteni, hogy a lehető leghamarabb beilleszkedjek, habár elég sok hibát elkövettem, mert fiatal voltam."

"Nagyon ügyesen egyben tartotta a csapatot és már a Cagliarival is szép eredményeket ért el, hiszen edzőként mindig az eredmények számítanak."

A legutóbbi találkozásotok óta mindkét csapat ugyanannyi pontot gyűjtött. Ez talán azt is jelenti, hogy nincs nagy különbség a két csapat között?

"A különbséget a tabellán is lehet látni. Kicsit bosszúsak vagyunk, mert pár meccset elrontottunk. Megmutattuk, hogy a hibák ellenére azért jó csapat vagyunk. Most a célunk az, hogy a bajnokság végén a második helyen végezzünk."

A Juventus ellen még nem szereztél gólt...

"Személy szerint örülnék neki, de számomra a csapat győzelme a legfontosabb."

Igazi Romanistának érzed magad?

"Igen közel tudok kerülni ahhoz a klubhoz, ahol játszom- először a Cagliarihoz, most pedig a Romához. A szurkolók szeretnek és ez azt jelenti, hogy jól végzem a dolgom. Fantasztikus érzés és nagyon jól érzem magam itt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Serie A, Juventus