Nainggolan: Tényleg hiszek abban, hogy nyerhetünk valami trófeát

Nainggolan: Tényleg hiszek abban, hogy nyerhetünk valami trófeát

A La Repubblica-nak adott pénteki interjúban Nainggolan többek között arról is beszélt, hogy hisz abban, képes a Roma valamilyen trófeát nyerni.

A nyáron elhagyhattad volna a Romát, mert Conte mindenáron szeretett volna megszerezni, ez igaz?

"A boldogságom nagyon fontos nekem. Itt mindenki imád. Sokminden történt a fejemben, elgondolkodtam a dolgokon és végül döntöttem, maradok. Én tényleg hiszek abban, hogy ez a csapat képes valami trófeát nyerni és ha eljön ennek az ideje, akkor én ott akarok lenni és kiélvezni az érzést."

Mikor kezdtél futballozni?

"A nagyapám egy helyi belga klubnál volt és négy éves voltam, amikor levitt engem is. Azóta nem hagytam abba a játékot. Az utcán is végig fociztam a többiekkel, ez volt az egyetlen játékom. Aztán ott voltak a videojátékok, azokat is szerettem."

PlayStation, vagy a közösségi média?

"Mostanában PlayStation. Használom a közösségi médiát is, de órákat tudok otthon játszani a videojátékokkal, hogy sose felejtsem el a futballt."

Hogyan készülsz a Juventus elleni meccsre?

"Eddig csak a Lazio és a Milan elleni meccsekkel foglalkoztunk. Őket már legyőztük, most pedig itt az alkalom, hogy begyűjtsünk egy nagy skalpot. Ez az egyetlen módja annak, hogy lemérjük hol tartunk."

Rocchi játékvezető két éve komoly beszédtéma volt...

"A játékvezetőknek döntéseket kell hozniuk, de itt véget is ér a dolog. Mindössze amiatt sajnálkozhatsz, ha kisebb csapatok ellen vesztesz pontokat."

Szóval a vita csak a város körüli hangulatból ered? Mennyire befolyásolja ez a játékosokat?

"A szurkolók nagyon régóta várnak arra, hogy nyerjünk valamit, emiatt elég nagy a csalódottság és erről sok szó is esik."

Rendben, mit gondolsz arról, hogy miért nem nyert a Roma bajnokságot 17 éve?

"Nem tudom. Amikor jól mennek a dolgok, akkor képesek vagyunk azt gondolni, hogy a győzelmek maguktól jönnek tök természetesen."

És alábbhagy a figyelem?

"Pontosan. Megvertük a körülöttünk levő legjobb csapatokat, miközben pontokat vesztettünk nálunk gyengébbeknél. Ez akkor történik, amikor azt hiszed, hogy nagyszerű vagy és már tiéd a győzelem. Aztán mégsem..."

Melyik volt rosszabb? A Cagliari, vagy az Empoli elleni döntetlen?

"A Cagliari elleni meccs még mindig felkavar, az Empoli ellen csak gólt nem tudtunk szerezni. Cagliariban a meccset uraltuk és sokkal jobban is alakulhatott volna."

Még mindig viharos a kapcsolata a nemzeti csapattal...

"Mindig megtiszteltetés a válogatottban szerepelni és annak ellenére szeretnék visszakerülni, hogy a múltban bizonyos dolgok nem tetszettek. Rengeteg tehetséges játékosunk van, viszont Olaszországnak, ahol kevesebb van, győztes mentalitása van. A tehetség önmagában nem elég. Más tulajdonságok is szükségesek."

Az elsők között voltál, aki használni kezdte a szivárványszínű karkötőt. A homoszexualitás még mindig tabunak számít a labdarúgásban.

"Az életben mindenki szabadon dönthet. Nem tudom, hogy az emberek miért mutogatnak ujjal, talán mert másként látják a dolgokat. A nővérem futballista és együtt jár egy nővel. Én örülök annak, hogy boldog."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan