Nainggolan: Nem sokkal jobb a Juventus

Nainggolan: Nem sokkal jobb a Juventus

A belga középpályás szerint a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna a Juventus ellen.

Mindössze a meccs utolsó szakaszában dőlt el a vasárnap esti rangadó a Juventus és a Roma között, azonban Nainggolan szerint a döntetlen igazságosabb lett volna és úgy véli, a Juventus nem sokkal jobb csapat a Románál.

"Támadásban tényleg nem csináltunk túl sok mindent, viszont védekezésben alig hagytunk lehetőséget egy nagyon jó formában lévő csapatnak, ami azt jelenti, hogy ezt a részét jól megoldottuk."- mondta Nainggolan a Rai Sport-nak.

"Hogy jobb csapat-e a Juventus a Románál? Ez csak is a formán múlik, a szezon elején az emberek éppen az ellenkezőjét mondták. Ez a sport része, jelen pillanatban sokkal jobb formában vannak, de ezen a meccsen mindössze két kaput találó lövésük volt."

"Az a tény, hogy idegenben megnehezítettük a dolgukat azt jelenti, hogy a Juventus nem sokkal jobb nálunk. Az előző évben voltak komoly hullámvölgyeink, de remélhetőleg jövő hétvégén visszatérünk újra a győzelmi útra. Ha visszaszerezzük az önbizalmunkat, akkor a teljesítményünk is javulni fog."

A Roma a Juve ellen 3 védővel állt fel, míg Nainggolan a csatárok mögött helyezkedett el, mint trequartista.

"Mindannyian másként látjuk a trequartista posztot. Az edző azt várja tőlem, hogy próbáljam fent tartani az ellenfelet a saját térfelén és ezen az estén ez elég jól ment, hiszen elég sokszor visszaszereztük a labdát. Nyilvánvaló, hogy nekem is javulnom kell ebben a pozícióban, hiszen ez teljesen új számomra, de ha az edző azt látja, hogy képes vagyok erre, akkor meg kell próbálni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Radja Nainggolan, Serie A, Juventus