Nainggolan: Minden ellenünk szólt, ez motivált bennünket

Nainggolan: Minden ellenünk szólt, ez motivált bennünket

A belga játékos remek játékkal és egy góllal járult hozzá a Roma vasárnapi győzelméhez a városi rivális Lazio ellen.

Kezdjük azzal a cselsorozattal, amit a Monte Mario tribün előtt mutattál be.

"Tudtam, hogy két játékos liheg a nyakamban, ezért megpróbáltam elfordulni és az egyikük továbbment a kapus felé. Bejött a csel. Egyszerű csel volt, kívülről tűnhetett nehéznek talán a Lazio játékosok mozgása miatt."

Mesélj a gólodról. Azért lőttél kapura, mert láttad, hogy Federico Marchetti kicsit távol áll a kaputól, vagy mindenképpen rálőtted volna?

"Rálőttem volna amúgy is. Kicsit későn látta meg a lövést, mert Radu útban volt neki. Marchetti pont a másik oldalon állt a kapuban és megpróbálta lefedni a kaput, de végül az a lényeg, hogy bement a lövésem és ezzel megszereztük a három pontot."

Milyen érzés gólt lőni a derbin?

"Remek érzés, de még jobb lett volna, ha a Curva Sud tele lett volna. Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen sokat jelent ez a meccs, ráadásul szinte minden ellenünk szólt és ez még jobban motivált minket. Ez tette még különlegesebbé a meccset. A szurkolóink kötöttek egy megállapodást és tartják a szavukat, miközben az övéik nem. Ez még jobban feltüzelt bennünket."

A derbi mindig nehéz meccs, most is úgy tűnt, hogy nehéz volt.

"Az öltözőben tudtuk, hogy nehéz lesz és azt is tudtuk, hogy a Pescara ellen nem játszottunk jól. Viszont most végre agresszív volt a csapat. Ez a győzelem a pontos befejezésnek is köszönhető, hiszen ez régebben nem volt ránk jellemző. Nagyot küzdöttünk."

Végső soron a Pescara több fejtörést okozott nektek.

"Igen, erről van szó, főleg ha megnézzük, hogy mennyi lehetőségük volt. De ez két teljesen különböző meccs volt. A Pescara ellen kicsit lazítottunk, mert sokszor az ember hajlamos azt hinni, hogy ezeket a meccseket könnyen megnyeri. Ott van például a Milan Crotone elleni meccse. Ezek sokkal veszélyesebb meccsek, mert ilyenkor kicsit visszább veszel tudat alatt és ebből kijöhet egy rossz teljesítmény. Viszont pont ezek azok a meccsek, amiket meg kell nyerni."

Mit gondolsz, mi hiányzik a Romából?

"Nem tudom, hogy mi hiányzik. Én odateszem magam a pályán. Ezek azok a dolgok, amiket jobban lehet látni, ha ott vagy a lelátón. Jó csapat vagyunk és ezt a nehéz meccseken meg is mutattuk. Aztán alkalomszerűen kikapunk olyan meccseken, amik papíron egyszerűbbek. A gondolkodásmódon múlik minden. Talán egy trófea hiányzik, az első, hogy aztán haladhass tovább és olyan sorozatba kezdj mondjuk, mint a Juventus. Most viszont itt vagyunk és ezen dolgozunk."

Francesco Totti azt mondta, hogy mostantól igazi római vagy.

"Imádok Rómában élni már az első naptól fogva. Érzem, hogy az emberek tisztelnek és ez nagyon fontos. Nagyon jó életem van nekem és a családomnak is. Nekem az a legfontosabb, hogy jól érezzem magam ott, ahol élek. Elmehettem volna máshová, de úgy döntöttem, hogy maradok, mert nagyon jól beilleszkedtem."

A Lazio ellen volt egy gyönyörű beadásod is Edin Dzekonak. Tökéletes teljesítményt nyújtottál.

"Igen, de mégis azt mondják, hogy borzasztó a technikám!"

Nehéznek találod az új posztodon játszani?

"Nem, de jól kell csinálnom. Van elég sok igazán technikás 10-es, aztán az olyan játékosok, mint én, inkább a letámadásokban segítem a csapatot. Ez két különböző poszt, de szeretem, amit csinálok."

A Lazio ellen a mester félidőben változtatott valamit két dolog tekintetében, ahogy Lucas Bigliát fogtátok és Diego Perrotti posztját illetően. Ti ketten posztot cseréltetek.

"Igen, habár Daniele De Rossi is kicsit feljebb jött a pályán és ez döntő fontosságú volt. Apró taktikai változtatások voltak ezek, de megváltoztatták a meccset."

Mohamed Salah hiánya ellenére sikerült nyernetek.

"Amikor valaki azt mondja, hogy mi örülünk ennek a csapatnak, akkor annak oka van. Bruno Peres is képes ott játszani és ő is egy remek játékos. Még egy remek játékosnak sem könnyű beilleszkednie. Ott van Emerson Palmieri is, aki szintén minőségi játékos és a Lazio ellen nagyon jó teljesítményt nyújtott. Szerintem ezek a srácok nagyon jó játékosok."

Most nehezebb meccsek jönnek, először mindjárt a Milan ellen.

"Bármi történik, nekünk csak magunkkal szabad foglalkozni. Meg kell nyerni az ilyen meccseket annak érdekében, hogy ott maradj az élmezőnyben és továbbra is megmaradjon a lehetőséged egy jó végső eredményre. Én élvezem az ilyen meccseket, gyerekként az volt az álmom, hogy ilyeneken fogok játszani. De persze nehezek, viszont ezeket is meg kell nyerni. Aztán megyünk Torinóba a Juventushoz, azt a meccset nagyon sokan várják."

A Milan elleni hazai meccs jó alkalom lehet arra, hogy visszatérjenek a szurkolók a kanyarba?

"Őszintén, nagyon hiányoznak. De joguk van azt tenni, amit akarnak és teljesen rendben van, hogy harcolnak az igazukért. Viszont a csapatnak szüksége van rájuk. Átérezzük a fájdalmukat és tudjuk, hogy kint vannak, csak sajnos nem halljuk őket. Az üres Curva Sud előtt készült fotóval szeretnénk nekik üzenni. Mást nem tudunk tenni. Sajnos nem tudunk közbeavatkozni, különben már megtettük volna."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Serie A, Lazio