Nainggolan: Komoly lépést tehetünk holnap

Nainggolan: Komoly lépést tehetünk holnap

A belga játékos tudja, hogy holnap komoly lépést tehet a Roma a továbbjutás felé, ha legyőzi a Chelsea együttesét.

Mit jelentene egy olyan csapat legyőzése, mint a Chelsea? Komoly nemzetközi siker lenne?

"Mindenképpen komoly előrelépés lenne a továbbjutást illetően. Tudjuk, hogy tudunk még fejlődni, hogy lehetünk még jobbak. Nagyon fontos, hogy tudjuk, jó irányba haladunk, jók vagyunk védekezésben, bár elől még sokat kell fejlődnünk."

Ez a meccs nehezebb lesz, mint a kinti?

"Nem tudom, hogy könnyebb, vagy nehezebb lesz-e. Azt mindenképpen számításba kell vennünk, hogy most több játékosuk áll rendelkezésükre, mint akkor, valamint a legutóbbi meccseiket megnyerték. Minden csapatot tisztelnünk kell, a Chelsea pedig egy top csapat, de mi is tisztában vagyunk a saját képességeinkkel. Londonban remek meccset játszottunk, ahol akár nyerhettünk is volna, bár el kell ismerni, hogy a Chelsea is. Hazai pályán fogunk játszani, a saját szurkolóink előtt, a csapatnak pedig mindene megvan egy esetleges sikerhez."

Conte érdeklődött irántad, meg akart szerezni, de maradtál a Románál.

"Nos, meghoztam a döntésemet. Sosem gondolkodtam azon, hogy távozzak, egy percig nem hezitáltam, szóval tök mindegy, hogy a Chelsea, vagy melyik csapat volt az érdeklődő. Mindig remek dolog top klubok ellen játszani, és mint minden profi játékos, én is tudom, hogy miként kell felkészülni rá. Készen állok, hogy a maximumot nyújtsam, és remélem, hogy jól fogok játszani."

A Roma versenyképes lehet a Serie A-ban?

"Amióta a Roma játékosa vagyok, folyamatosan mint a bajnoki cím egyik esélyesét emlegetik a csapatot. Most viszont mintha kicsit más lenne a helyzet, semmit nem beszélünk róla, aztán lehet, hogy a dolgok teljesen másképpen alakulnak."

Erősebb ez a Roma?

"Nem tudom. Mióta a Roma játékosa vagyok, mindig erős csapatunk volt. Ebben az évben aztán tényleg, de tavaly is. Talán sokkal kiélezettebb a harc elől, sokkal kiegyensúlyozottabb az élmezőny. Viszont az én benyomásom az, hogy minden évben versenyképes csapatunk van, de egyértelmű, hogy tavaly elkövettünk néhány hibát, melynek következtében semmilyen trófeát nem nyertünk. Viszont idén is erősek vagyunk. Meglátjuk a bajnokság végén, az eredmények megmutatják majd, hogy mennyire vagyunk erősek."

Mint játékos, neked tetszik a rotálás?

"Egy játékos mindig játszani szeretne, minden meccsen, máskülönben nem játékos. De a pihenés és regenerálódás is fontos, mert előfordulhat, hogy mások pihentebbek nálad. Jelen pillanatban rotálunk, a csapat pedig eredményes."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Chelsea, Bajnokok Ligája