Nainggolan: Hogy miért maradtam a Romában...

Nainggolan: Hogy miért maradtam a Romában...

A belga középpályás elárulta, semmi oka nem volt arra, hogy a nyáron távozzon a Romától.

Nyáron rengeteg olyan pletyka látott napvilágot, miszerint Radja Nainggolan elhagyja a Romát, majd végül a belga játékos 2021-ig hosszabbított a fővárosi együttessel és maradt.

"Hogy kell-e valami különleges? Nem, az egyetlen különbség a játékosok különöző karakterisztikájából adódik."- mondta Nainggolan az Il Romanista-nak.

"Ott van Defrel, aki egy csatár, de komoly áldozatokat hozva alkalmazkodik ahhoz, hogy a szélen játszik. Vagy ott van Alisson, aki tavaly minden 6. meccsen játszott csak, most viszont folyamatosan játszik. Ez most a hozzászokási időszak mindannyiunk számára, de mindenki ugyanabban a csónakban evez. Az edző jó focit akar látni tőlünk, mi pedig vele vagyunk. Egyedül az Inter ellen nem jött össze a jó eredmény."

"Ha nyertünk volna 3:1-re és kihasználtuk volna a lehetőségeinket, akkor most senki nem aggódna a játékstílus miatt, de ilyen a futball."

"Az Atalanta ellen rosszul játszottunk, mégis nyertünk és utána mindenki minket dicsért. Az Inter ellen sokkal jobban játszottunk, de ott kikaptunk, ezután azonnal jöttek a kétségek."

"Az én céljaim? Szeretnék a tavalyi évnél is jobban teljesíteni, ez teljesen egyértelmű. Ha maradtam a Romában, azt azért tettem, mert ezzel a csapattal, ezzel a klubbal, ebben a mezben nyerni akarok valamit."

"Leírhatatlan érzés lenne, ha sikerülne nyerni és remélem, hogy előbb, vagy utóbb, de összejön valami."

"Hogy miért maradtam? Nagyon sok komoly ajánlatom volt, de nekem sokkal fontosabb a megfelelő életvitel, amit azokkal élhetek, akiket nagyon szeretek."

"Én elégedett vagyok azzal, ahol most vagyok és semmi okom nincs arra, hogy csapatot váltsak. Ez persze nemcsak azért van, mert jól érzem magam a Románál, hanem úgy az egész környezet miatt. Nincs ennél csodálatosabb."

"Múltkor az Atletico elleni meccs előtt Carrasco megkérdezte, hogy miért maradtam. Azért, mert mindenem itt van, minden ideköt, mondtam neki. A klub fejlődni akar, én nyerni akarok, a Roma pedig remek hagyománnyal rendelkezik."

"Ez Olaszország fővárosa, nem lehet, hogy sokáig ne nyerjen semmit ez a csapat, ezért biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtörténik."

"Hogy megkísértett-e Spalletti az Internél? Egyértelműen remek edző Spalletti, ezt kár tagadni. Vele nagyon jó évet zártam tavaly, rengeteg gólt szereztem, ezért természetes, hogy sokakat megihletett a teljesítményem. Viszont én döntöttem, én ehhez a klubhoz és városhoz kötődöm."

"Hogy példakép vagyok? Nem hinném, inkább azt érzem, hogy tisztelnek az emberek. Amikor sokat adsz, akkor sokat is kapsz vissza."

"Ami az olasz futballt illeti, szerintem a versenyképesség szintje emelkedett. Idén sokkal kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság, több a jó csapat."

"A Juventus mindig a fő esélyes lesz, ez egyértelmű és hiába kaptak ki a Barcelonától 3:0-ra, ettől még jók. Szerintem a Napoli is nagyon közel van hozzájuk, és persze mi is."

"Ami a Juvét illeti, továbbra sem szeretem őket és nem bántam meg egyik kijelentésemet sem. Mindig azt mondtam, amit gondoltam. Az egész még akkorra vezethető vissza, amikor a Cagliari játékosa voltam és a Juventus elleni meccsen a játékvezetők elég furcsán viselkedtek. Érezhető volt, hogy hatással van a torinói együttes rájuk. Két tizenegyest is megítéltek, amik a 16-oson kívül történtek. Emiatt sosem változott meg a véleményem velük szemben. Aztán a Juventus volt az, amelyik engem támadott. Én csak megünnepeltem a gólomat, hiszen ha ellenük gólt szerzel, akkor azt megünnepled rendesen."

"Hogy a Juvénak, vagy a Lazionak jobb-e gólt rúgni? Én csak azt a gólt szeretem, amelyikkel nyer a csapat."

"Videóbíró? Reméltem, hogy ennél azért hasznosabb lesz, mert egyelőre nem volt az. Azt vártuk, hogy a játékvezető amint kétes szituáció van, azonnal konzultál és visszanézi a videóbírót, de inkább nem mennék bele ezekbe a dolgokba..."

"Ami a belga válogatottat illeti, egyáltalán nem értem, hogy miért nem tartják tiszteletben azt, amilyen vagyok. Ilyen az életem, senki felé nem vagyok tiszteletlen, mindenkinek a rendelkezésére állok. Lehet, hogy megfizetek érte, de tényleg nincs miért kritizálnom magamat. Hogy Martineznek nem tetszik a személyiségem? De hiszen ezt láthatják a pályán is minden alkalommal, mindig a maximumot nyújtom, nem? Nem tagadom, hogy szeretek szórakozni, de szerintem ez még rendben van. A munkámban a maximumot nyújtom, ami egyben a szenvedélyem is, de utána mindig szeretek kikapcsolódni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Nainggolan