Nainggolan: Fájó vereség

Nainggolan: Fájó vereség

A belga játékos szerint a döntetlen sokkal igazságosabb eredmény lett volna.

Nainggolan úgy véli, hogy a döntetlen igazságosabb lett volna, bár elismerte, a hazaiaknak sokkal több komoly gólszerzési lehetőségük volt.

"Ilyen a futball. Szerintem elég jól játszottunk. Volt pár lehetőségük, amikor az egyenlítés reményében beszorítottuk őket, míg nekünk csak fél lehetőségeink adódtak, de semmi nem lett belőlük."- kezdte a meccs után Nainggolan.

"Fájó a vereség egy ilyen meccsen, de szerintem egy pontra jók voltunk, ha azt nézzük, hogy miként játszottunk."

Az elmúlt pár szezonban a Juventust képtelenség volt behozni akkor, amikor nagyobb előnyre tett szert...

"Most hét ponttal vezetnek, ami azt jelenti, hogy 3 meccset kell elveszteniük, míg nekünk 3 meccsel többet kell nyernünk, mint ők. Nehéz lesz, de megnézve ezt a meccset, nem hiszem, hogy bármiben kevesebbek lennénk, mint ők."

Mi az a mentalitás, amiben kevesebb a Roma?

"Pillanatokkal lehet meccseket nyerni és ez történt ezen az estén is. Igaz nyerhettek volna nagyobb különbséggel is, ha figyelembe vesszük a vége felé a helyzeteiket. Higuain nagyszerű gólt szerzett, de ettől eltekintve a csatáraiknak alig volt lehetőségük, mi pedig nagyon jól járattuk a labdát. Nem sok csapat csinálja ezt meg a Juve stadionjában."

Nehezen találtál helyet a szélek között?

"Mi Salah-val szoktunk játszani, aki szeret rendszeresen befutni az alapvonal felé. Gersonnal, aki tehetséges fiatal és igen érett játékot mutatott be, egy kicsit mást próbáltunk meg játszani. Salah jelenlétével több lehetőségünk lett volna, mert ő nagyon gyors. Dzeko nagyon elszigetelt volt ott elől, bár én párszor megpróbáltam neki passzolni és összejátszani vele. A nap végén emékeznünk kell arra, hogy egy nagyon jó csapat ellen játszottunk és el kell ismernünk, hogy jók."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Serie A, Juventus