Nainggolan: Én mindig ezt akartam

Nainggolan: Én mindig ezt akartam

Nagyon boldog a belga középpályás, mert 4 éves szerződést kötött a Romával.

A hosszabbításra Amerikában, egészen pontosan Bostonban került sor, majd az aláírást követően a Roma TV-nek adott interjút.

Végül megtörtént a szurkolók által annyira várt hosszabbítás. Mik az első reakcióid, ez a pályafutásod legfontosabb hosszabbítása?

"Igen, ez mindig az egyik fő célom volt és szerintem annak jelét is adtam, hogy én ezt akarom. Most nagyon boldog vagyok. Tavaly már volt pár beszélgetésünk, de amikor ténylegesen elkezdtünk erről egyeztetni, akkor minden nagyon gyorsan ment, és ennek örülök."

Tisztában vagy azzal, hogy mind a klub, a csapat és a szurkolók úgy tekintenek rád, hogy te vagy ennek a csapatnak az alappillére? Ez is közrejátszott a hosszabbításodban?

"Nem csak ez. Számomra fontos a jólét, a kényelem. Én boldog vagyok és nagyon jól érzem magam ott, ahol most vagyok: 29 éves vagyok, így nem nagyon akartam egy 3 éves időszakot valahol máshol eltölteni. Ezért nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk és tudunk együtt menni tovább előre."

Mi a véleményed az idei Roma erősségéről? Lehet azt érezni, hogy fényes jövő vár a csapatra?

"Az elmúlt években folyamatosan egy erős csapatot építettünk: játékosok jöttek és mentek, de ez csak a stáb számára fontos. Én csak arról tudok beszélni, amit a pályán látok és mindig versenyképes csapatunk volt."

"Szerintem az idei eddigi két meccsen is megmutattuk, hogy jó csapatunk van. Fontos, hogy legyünk magabiztosak és próbáljuk elérni a lehető legjobbat."

Miután csatlakoztál a csapathoz, mik voltak az első észrevételeid az új edzővel kapcsolatban?

"Nagyon jók az első benyomásaim az edzővel és a stábjával kapcsolatban. Mindig elérhetőek számunkra, mi játékosok pedig folyamatosan készen állunk a munkára. Az edzőnek nagyon világosak a tervei, így nekünk nincs más dolgunk, mint meghallgatni őt és megcsinálni, amit kér. Persze sosem könnyű egy új munkafolyamatra váltani, példálul nekem visszatérni egy olyan posztra, amit 3-4 éve nem játszottam."

"Most egy kicsit újra alkalmazkodnom kell, de nem hiszem, hogy probléma lesz. Jól akarok szerepelni, ahogy a csapatban mindenki."

A csapaton belül mindig jó a hangulat, de idén úgy tűnik, hogy sokkal jobb a légkör a pályán...

"Igen, mindig jó, tavaly, idén, három évvel ezelőtt. Én minden évben azt tapasztaltam, hogy ez egy egységes csapat, és amikor most visszatértem, ugyanezt éreztem. Egy játékos számára nagyon fontos, hogy egy olyan csapatnak legyen a tagja, ahol mindenki segíti a másikat."

Mennyire fontos az ICC? Mit vártok tőle ebben a szakaszban?

"Amikor meccsek vannak, akkor mindig jó, ha győz a csapat. Az előző évekhez képest idén egy kicsit jobb, mert nem kell minden nap utaznunk, hanem egy helyen tartózkodunk és csak a meccsekre utazunk el. Ez kicsit hasonlít arra, amit a szezon során csinálunk, szóval ez most sokkal jobb, mint az elmúlt években."

"A meccseken erős csapatok ellen lépünk pályára, így mi játékosok erős ellenfelekkel szemben tesztelhetjük magunkat és lehetőségünk van arra, hogy megmutassuk milyen erős csapat vagyunk."

Mi a véleményed az új igazolásokról? Az elmúlt meccsen láthattuk Cengizt is...

"Az újak mind megmutatták, hogy jók és az biztos, hogy megnehezítik majd az edző és a régebbi játékosok dolgát. Jó dolog a versenyhelyzet, így mindenki még keményebben és még jobban akar majd dolgozni, ez pedig azt jelenti, hogy mindenki jobb lesz. Azt láttam, hogy a török srác nagyon technikás, de még fizikálisan fejlődnie kell, viszont utána megláthatjuk majd, hogy milyen tehetséges. Ő nagyon jó benyomást tett rám."

A Roma-Juve számodra sosem egy barátságos meccs, ugye?

"Még csak most készülünk a szezonra, de az a meccs számomra mindig sokat jelent. Ez még évekkel ezelőtt kezdődött. De én egy sportszerű srác vagyok és ha egy csapat jó, akkor azt kimondom: a Juve jó csapat. De mindig lesznek viccelődések és gúnyolódások, ez is a játék része."

Mit gondolsz, van okuk a szurkolóknak reménykedni, hogy az idei egy nagyon versenyképes szezon lesz?

"Remélem, hogy a stadion olyan lesz, mint a tavalyi szezon utolső meccsén. Szükségünk van a támogatásukra, ahogy minden csapatnak, hiszen velük sokkal jobb eredményeket érhetünk el. Amint visszatérnek a szurkolóink, onnantól kezdve szinte lehetetlen lesz egyetlen pontot is elvinni tőlünk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, interjú