Nainggolan: Én mindig a nehezebb utat választom

Nainggolan: Én mindig a nehezebb utat választom

A Roma középpályása mindent elkövet majd, hogy csapata megfordítsa a Liverpool elleni párharcot.

Mi volt az, ami egyáltalán nem működött Angliában?

"A Liverpoolnak van pár remek támadója, és az első meccsen ez döntött. Mi nem összpontosítottunk végig a meccsen, és ha egy ilyen mérkőzésen csak egy másodpercre is elveszíted a koncentrációt, akkor azonnal megbüntetnek. Most a maximumot kell majd nyújtanunk végig, és csak úgy lehet esélyünk."

Az a tény, hogy a Roma BL-elődöntőt játszik elég lehet arra, hogy maradj a Romában?

"Az eddigi BL-szereplésünk csodálatos, és reméljük, hogy még folytatódni fog. Én hiszek benne. A jövőről nem akarok beszélni, mert most mindannyian arra koncentrálunk, hogy elérjük a céljainkat. Inkább beszélnék a meccsről, mint a jövőről."

Mennyire nehéz feladat vár rátok?

"Mindenki tudja, hogy nagyon nehéz lesz, de a Barcelona ellen is az volt, mégis sikerült. Hinni kell abban, hogy sikerülhet. Mivel a Liverpool fizikai szempontból sokkal erősebb a Barcánál, ezért most sokkal nehezebb dolgunk lesz. Meg kell próbálnunk 3 gólt szerezni úgy, hogy az ellenfelünknek semmi esélyt nem adunk."

A 4:1-es vereség ellenére azt nyilatkoztad, hogy nem éreztél akkora különbséget a Barca és a Roma között. Az első meccs után hasonló benyomásod van a Liverpoolal kapcsolatban is?

"Szerintem a Liverpool csak következetesebb volt nálunk, mi nem tudtunk végig, 90 percen keresztül figyelni. Barcelonában sokkal következetesebbek voltunk, az eredmény mégis mást mutatott, szóval ez így nem adja ki a kerek történetet. A meccs végén sikerült két gólt szereznünk, ami reményt adott a visszavágóra, de nem követhetjük el újra ugyanazokat a hibákat."

A tavalyi szezonhoz képest kevesebb gólt szerzel, viszont több gólpasszt osztottál ki. Tetszik az új posztod? A BL-ben még nem is rúgtál gólt, eljött a Te időd?

"Én egyértelműen az a típusú játékos vagyok, akinek nem a gól számít. Jó dolog gólt szerezni, de sokkal fontosabb a végeredmény. Ha sok gólpasszt adok, akkor az azt jelenti, hogy sokakat boldoggá tettem. A tavalyi szezonhoz képest minden más, beleértve a játékfilozófiát is, de én továbbra is azon vagyok, hogy a maximumot nyújtsam. Meglátjuk szerdán, hogy sikerül-e a BL-ben gólt szereznem, de mindegy is, mert nem az utolsó évem lesz a sorozatban."

Az Anfield-en úgy tűnt, hogy te tudtál végig fejben tiszta maradni a meccsen. Mit gondolsz, mi történt a többiekkel?

"Nem tudom, talán az lehetett az oka, hogy ez volt az első BL-elődöntőnk. Jól kezdtünk, majd kaptunk két gólt, és így mehettünk a szünetre. Arról nem tudok mit mondani, hogy a többiek mit gondoltak, de szerintem mindannyian tisztában vagyunk a hibákkal, amiket elkövettünk. Az egyértelmű, hogy sokkal jobb teljesítmény kell a visszavágón."

A Barca elleni meccs után egész Olaszország ünnepelt, még a Lazio szurkolók is. Milyen volt ezt megélni?

"Nem hiszem, hogy ez azért volt, mert olasz csapat vagyunk. Amikor egy ilyen fordítást tudsz megcsinálni, akkor az egész világ felkapja a fejét. Szükség van az ilyen sportszerűségre az olasz csapatok között, jó dolog, és érezzük, hogy felelősségel tartozunk. Nehéz dolgunk lesz, de ha sikerülne, akkor most is nagyon sokan ünnepelnének. De ha nem sikerül, akkor is szép sorozaton leszünk túl."

Ez az elődöntő azt jelenti, hogy maradsz a Romában?

"Nem azért maradtam, mert tudtam előre, hogy idáig jutunk majd a BL-ben, hanem azért, mert tudom, hogy ezzel a csapattal fantasztikus érzés lehet nyerni valamit. Én ilyen vagyok, sosem a könnyebb utat választottam. Évekig leszek még itt, nem szeretem elhagyni azt a helyet, ahol jól érzem magam, én így működöm."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Liverpool, Bajnokok Ligája