Nainggolan: Elhagyhattam volna a Romát

Nainggolan: Elhagyhattam volna a Romát

A belga középpályás elárulta, ha számára a pénz számítana, akkor már sokszor klubot válthatott volna.

Nainggolan neve szinte folyamatosan felmerül valamelyik nagy európai klubnál, legutóbb nyáron voltak olyan hírek, miszerint a Conte vezette Chelsea szerette volna megszerezni.

"Mehettem volna a Chelsea-be, de más klubokhoz is."- kezdte a játékos a belga SportMagazine-nak adott interjúban.

"De 28-29 évesen, elmenni máshová, egy új kultúrába, megszokni egy teljesen más életstílust, az nem nekem való. Én inkább ott maradok, ahol jól érzem magam."

"Ha a pénz motiválna, nagyon sokszor válthattam volna klubot, és a fizetésem mindannyiszor emelkedett volna. Az én fő motivációm az, hogy jól éljek, jól érezzem magam."

"Boldogan kell élned, és boldognak kell lenned, mikor futballozol ott, ahol vagy. Itt mindkettő megvan nekem, szóval minden tökéletesen passzol."

"A családom is jól érzi itt magát, rengeteg a jó étterem, lehet vásárolni. Amikor a családod, vagy barátaid meglátogatnak, számos helyre el tudod küldeni őket."

"Emellett kötődöm a klubhoz, a szurkolók pedig mögöttem állnak. Nagyon sokat letettem már a pályán, amiért számos elismerést kaptam. Futballistaként ez a legjobb érzés, amit érezhetsz."

"Antwerpenben nőttem fel, de Olaszországban lettem felnőtt. Ahogy a dolgok most állnak, a visszavonulásom után is itt fogok élni Rómában, míg Antwerpen a második otthonom lesz."

"Francesco Totti? Totti most is mindig lejár az öltözőbe. Nagyon jó a kapcsolatom vele, hasonlóan látunk dolgokat. Ő az a típus, aki azonnal kimondja azt, amit gondol, és ilyen vagyok én is."

"Amikor a Romához kerültem felnéztem rá, egy Isten volt Rómában, de szerintem azonnal jó benyomást keltettem benne. Sosem vette túl komolyan magát, ahogy én sem. Persze az életben komolynak lehet lenni, de nem kell túl komolynak lenni."

Nainggolan a Roma egyik meghatározó játékosa, azonban ennek ellenére rendszeresen kimarad a belga válogatottból.

"Azt gondolom, hogy az elmúlt években elért eredményeim alapján helyem lenne a válogatottban. A 3-4-2-1-es rendszerben a két középső középpályás közé tenném magam, az a legjobb pozícióm. De az a legfontosabb, hogy ott legyek a keretben a világbajnokságon, mert a legutóbbit kihagytam."

"Mindenkivel jól kijövök, csak kérdezzenek körül. Nem vagyok bajkeverő, soha másik játékossal nem volt problémám."

"Egy dolog van még mindig, ami nagyon hiányzik, és az a világbajnoki szereplés. Nagyon csalódott lennék, ha ezt is kihagynám."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Nainggolan, interjú