Nainggolan: Csodálatos érzés a Juve ellen nyerni

Nainggolan: Csodálatos érzés a Juve ellen nyerni

A Juventus elleni győztes meccsen gólt szerző Nainggolannal a Roma Radio készített interjút.

Hogy érzed magad fizikailag?

"A Juventus ellen nem voltam a legjobb állapotban, de nagyon felspanolt a meccs, mert mindenképpen szerettem volna pályára lépni és kimondhatjuk, hogy végül jól is ment a játék."

Hogyan mentetek neki a meccsnek? Látva, hogy a Napoli nyert, sokan úgy gondolták, hogy a Roma csak harmadik lesz és akkor a szezon nagy csalódás lesz.

"A Napoli győzelme azt jelentette, hogy számunkra csak egy eredmény elfogadható. Elég jól sikerült felkészülni a meccsre. A Milan elleni győzelemből merítve magabiztosak és jó formában voltunk, és szerintem többé-kevésbé sikerült hasonló teljesítményt nyújtanunk a Juventus ellen is. Mélyen visszaálltunk és kontrákból veszélyeztettük az ellenfelet. Hinnünk kellett abban, hogy nyerhetünk és végül így is lett. Szerintem megérdemelten nyertünk."

Mit jelent számodra ez a győzelem? Jelent az valamit, hogy 36 forduló után mindössze 4 ponttal vagytok lemaradva egy olyan csapattól, mint a Juventus?

"A tabellára nézve igen, de pár meccset éppen azért vesztettek el mostanában, mert igen kényelmes helyzetben vannak már. A gondolataik talán már máshol járnak, hiszen két kupadöntő is vár rájuk, egyik itthon, másik a BL-ben, ezért talán ezekre most jobban koncentrálnak."

"De a lényeg az, hogy egy Roma-Juve mérkőzés mindig nagy meccs és egyik csapat sem szeretne kikapni. Mi bebizonyítottuk, hogy megérdemelten nyertünk, semmi más nem érdekel minket."

Elégedett vagy a góloddal?

"A Juvésoknak igen komoly problémájuk van velem. Folyamatosan szidalmaznak, elmondanak mindennek, de ez a minden most gólt szerzett ellenük."

A szezon ezen részén inkább csalódott, vagy elégedett vagy?

"4 pontra vagyunk a Juvétól, de úgy estünk ki az EL-ből, hogy az másképpen is sikerülhetett volna, az Olasz kupában viszont mi hibáztunk. Csalódottak voltunk, mert jó csapat vagyunk. Viszont a szezon végéhez közeledve olyan közel vagyunk ahhoz a csapathoz, amelyik BL döntőt játszik, hogy elmondhatjuk, nem teljesítettünk rosszul."

"Sokan elfelejtik, hogy a Juventus olyan csapatot vert ki, mint a Barcelona, meg még pár nagyot és ha ebből a szemszögből nézzük a dolgokat, akkor elégedettnek kell lennünk."

De még nincs vége, szombaton a Chievo következik.

"Mégegyszer: 4-5 meccs óta a saját kezünkben van a sorsunk és ezt tudjuk. A Milan és a Juve ellen is bebizonyítottuk, hogy mit szeretnénk, mi a célunk. Nem gondolhatjuk azt, hogy a Chievo elleni meccs sétagalopp lesz és ugyanez elmondható az utolsó, Genoa elleniről is."

"Nekik még kiesési gondjaik vannak és ha a következő fordulóban nem nyernek, akkor ellenünk mindent elkövetnek majd, hogy pontokat szerezzenek. Nagyon nehéz meccs lesz."

A formád évről évre javul, mostanra úgy érzed, hogy sikerült magadévá tenned az új posztodat?

"Amit a meccseken látni az mind az, amit szeretnénk megmutatni, amit az öreg elvár tőlünk játékban. Kitalálta nekem ezt a posztot, ami hasonló Perrottáéhoz. Fent játszom elől és nyomást gyakorlok az ellenfélre és próbálom hibára kényszeríteni. Szerintem jó döntés volt és nagyon élvezem. Mindig nagyon jó gólt szerezni, személyes elégedettséget okoz, de a legfontosabb a győzelem, amihez az kell, hogy keményen dolgozzunk és mindig segítsünk egymáson."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, interjú