Nainggolan: Az Atalanta sosem könnyű ellenfél

Nainggolan: Az Atalanta sosem könnyű ellenfél

A Roma belga középpályása tisztában van azzal, hogy a bergámói csapat sosem könnyű ellenfél.

A válogatott szünetet követően most egy több meccsből álló nehéz sorozat elé néz a Roma, ahol az Atalanta csak az első lesz a sorban, majd következik a Lazio, a Milan és a Juventus, közben pedig az Európa Liga csoportköre.

"Igen, több komoly meccs is vár ránk. Szerencsére vannak visszatérőink a csapatba, igaz nincsenek még a legjobb formában, de reméljük, hogy képesek leszünk folytatni a jó formánkat. Mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk és most az Atalantával kezdünk, ami nem lesz könnyű meccs, mert ők is nagyon jó formában vannak. Hazai pályán igen komoly problémát képesek okozni bárkinek, viszont nekünk nyernünk kell ahhoz, ha szeretnék tovább álmodni, amihez kell a jó eredmény Bergámóban."

Ez azt jelenti, hogy döntő fontosságú lesz?

"Minden meccs az. Amikor nyersz, de a többiek is nyernek, akkor nem szakadsz le. Ez most kétségkívül egy fontos időszak lesz, mert több nagyobb csapat ellen kell majd pályára lépnünk és még ott lesz a derbi is. Ezek a meccsek önbizalom növelőnek is jók lehetnek, de mostantól minden meccs fontos. Azért is nehéz, mert a Roma ellen mindenki jól akar szerepelni és meg akarják mutatni, hogy mit tudnak."

Tavaly két nagyon fontos pontot is elvesztettetek az Atalanta ellen idegenben. Mennyire nehéz hely Begámó?

"Mindig nagyon nehéz hely, mert a szurkolók igen keményen hajtják a csapatukat, ráadásul most még jó formában is vannak, ami még több önbizalmat ad nekik. Mindenkivel szemben megszerezték a pontokat, ezért úgy kell majd játszanunk, mint tettük a Napoli ellen. Nyerni akarunk."

Az Atalantában sok fiatal játszik, mit gondolsz, ki lehet a legveszélyesebb?

"A fiatalok minden csapat számára fontosak. Az Atalantának mindig jó volt az utánpótlásnevelése és mindig jó játékosokat neveltek ki. De nem csak náluk ez a helyzet, a bajnokság tele van tehetséges fiatalokkal, akik képesek letenni a névjegyüket."

Az elmúlt két idegenbeli meccseden gólt szereztél az Atalanta ellen...

"Igen, és remélem, hogy most is sikerül majd. De nem az számít, hogy gólt szerzek-e, hanem a végeredmény számít csak. Megteszem a magamét, ahogy mindenki, de irreleváns, hogy ki szerzi a gólt. Csak az számít, hogy megszerezzük a győzelmet."

Tud még a Roma javulni?

"Nem is tudom, csak azt tudom mondani, hogy keményen dolgozunk és megpróbálunk mindig jobbak lenni. Nem tudom, hogy milyen messzire juthatunk, de azt tudom, hogy azt fogjuk folytatni, amit eddig is csináltunk és 100%-ig összpontosítani fogunk."

Partiban lehettek a Juventusszal?

"Ha azt vesszük figyelembe, ahogy most játszanak, akkor igen. De csak rajtunk múlik, mert ha nem sikerül megnyernünk egy meccset, akkor növelni tudják az előnyüket."

Luciano Spalletti és Daniele De Rossi is azt mondta, hogy megváltozott a légkör az öltözőben. Igaz ez?

"Igen, talán tényleg így van. Amikor a táblázat elején tartozkodó csapatok meccseit nézzük, akkor rájövünk, hogy jobbak vagyunk náluk és ez megnöveli a hitünket, amivel nagy dolgokat érhetünk el. Többször beszéltük már egymás között, hogy vannak olyanok, akik sokkal jobban szenvednek most, mint tavaly, ezért nekünk ezt most ki kell használnunk, amivel akár csodálatos dolgokat is elérhetünk idén."

A főnök 'harcosnak' nevezett és azt is hozzátette, hogy az egész csapatnak jó jönne a te versenyszellemed...

"Ez az én játékstílusom, sosem szeretek a babéraimon ülni. Minden meccsen és minden edzésen a maximumot nyújtom. Én mindig így dolgozom."

Mohamed Salah és Edin Dzeko lehetnek az igazán veszélyesek az Atalantára?

"Dzeko góljai nagyon sokat segítenek idén. Nagyon megy neki a játék, igaz tavaly is mindig a maximumot nyújtotta, de akkor nem sikerült elérnie azt, amit megérdemelt. A szurkolók sokat várnak tőle és ő megpróbált ezzel együttélni. Idén viszont sokkal nyugodtabb és remek formában van."

"Salah csak a munkáját végzi, remek játékos, akinek olyan technikája van, amivel meccseket lehet nyerni. Mindketten jó formában vannak idén és reméljük, hogy folytatni tudják ezt a jó formát."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, Serie A, Atalanta