Nainggolan: A madridi vereség nem térít le minket a helyes útról

Nainggolan: A madridi vereség nem térít le minket a helyes útról

A belga középpályás a Sky Sport Italia-nak adott hosszú interjút, amiben beszélt a Lazio elleni derbiről, a madridi hétközi vereségről, és a soron következő bajnokiról.

A csapattársak szuperhősnek, harcosnak, nindzsának becéznek. Ez a különleges kapcsolat a csapattal a titkod?

"Szerintem mindekivel remek a kapcsolatom, és mindenki tudja, hogy számíthat rám. Én mindenkiért a maximumot próbálom nyújtani, és a többiek is ugyanezt teszik értem."

Hogy állsz a Genoa-Roma meccshez?

"Fontos meccs lesz, ahogy a többi is az. Túl sokat beszélnek az Atletico elleni meccsről, de mi már csak a következő meccsre összpontosítunk. Úgy megyünk oda, hogy a saját játékunkat fogjuk játszani, ahogy az eddigi összes meccsen tettük."

Milyen állapotban vagy? Felépültél már?

"Fizikálisan rendben vagyok. Volt egy kisebb problémám, de hamar felépültem. Kissé kényelmetlen érzéssel játszottam, de már minden oké, készen állok. Mindenki számíthat rám."

Mit jelent az Atletico elleni vereség?

"El kell ismernünk, hogy remek csapatról van szó, akik hatalmas BL tapasztalattal rendelkeznek. Egy ilyen vereség után nincs ok a drámára, hiszen továbbra is jó helyzetben vagyunk, az első félidőben jók voltunk, és néha az ilyen meccseken nyersz, néha pedig kikapsz."

"A csoportból való továbbjutás nagyon szép eredmény lenne, hiszen az elején nem sokan hittek ebben."

Milyen érzés volt gólt szerezni a derbin?

"Egy derbin szerzett gól mindig remek érzés, de nekem minden gól ugyanolyan fontos. Nekünk meg kell próbálnunk minden meccset megnyerni. A mentalitás mindig ugyanaz, és persze nagyon jó volt gólt rúgni a derbin, de most már el kell felejtenünk, és tovább kell lépnünk."

Mesélnél nekünk arról a pillanatról ott, a kanyar előtt?

"Lehetőségem volt, hogy lepasszoljam a labdát Florenzinek, szerintem kinyírt volna, ha nem lövöm be! Magabiztos voltam, így megpróbáltam, végül jól sikerült. Elégedett vagyok, mert a csapat nyert, mennünk kell tovább előre, és mindig csak a következő meccsel szabad foglalkoznunk."

Elég erősek vagytok ahhoz, hogy folytatni tudjátok ezt a kemény sorozatot?

"Miért ne? Már eddig is remek eredményeket értünk el. Tudunk mindent, hogy mit kell csinálnunk, és ennek megfelelően mindenki a maximumot nyújtja. Ha továbbra is ilyen egységesek tudunk maradni, akkor messzire juthatunk."

Hogy érzed, azonos szinten vagytok a Napolival és a Juvéval?

"Erről felesleges beszélni, mindenkire számos nehéz meccs vár még, aztán az eredmények majd megmutatják. Mindig csak a következő meccsel szabad foglalkozni."

Mit jelentene, ha végre saját stadionja lenne a Romának?

"Csodálatos lenne a klubnak, a játékosoknak, és a szurkolóknak is, ha saját stadionja lenne a Romának. Reméljük, hogy minden a legnagyobb rendben zajlik majd. Egy olyan csapatnak, mint a Roma, szüksége van saját stadionra. Játékosként pedig mindössze azt remélem, hogy ez meg is valósul."

Mit jelentene számodra a világbajnoki részvétel?

"Az én esetemben remek dolog lenne, hiszen az utóbbi időben elég sok nehézségen mentem keresztül. Hatalmas megtiszteltetés lenne a világbajnokságon a hazámat képviselni, de sajnos a döntés nem rajtam múlik."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Nainggolan, interjú