Nagyon várja Diawara a közös edzéseket

Nagyon várja Diawara a közös edzéseket

A guineai középpályás már nagyon várja, hogy végre újra a csapattársaival edzhessen.

Olaszországban a kluboknál megkezdődtek az edzések, azonban egyelőre igen magas biztonsági előírások mellett, továbbra is egyenként végezhetik a gyakorlatokat a játékosok, csoportos edzés nincs.

Hogy mennek a dolgok?

"Kicsit szorongással teli ez az időszak, szerintem mindenki számára, de követem a szabályokat, viszont alig várom, hogy végre újra minden szabad legyen."

Láttad, hogy mit csinált ebben az időszakban a Roma Cares?

"A klub számos remek kezdeményezésnek a része és gazdája, és ez az, amit egy ilyen nagy klubnak ilyenkor tennie kell. A futball a legnagyobb és legnépszerűbb sport a világon, ezért helyénvaló, hogy a társadalom problémáin megpróbál segíteni."

Milyen érzés visszatérni Trigoriába?

"Remek dolog, alig vártam végre, hogy újra pályán lehessek, hogy láthassam a csapattársaimat - még akkor is, ha most még meg kell tartanunk egymás között egy bizonyos távolságot."

Mi hiányzott a legjobban?

"Hogy lássam a csapattársaimat. Egész nap együtt lógtunk, ilyenkor teljesen normális, hogy közeli kapcsolatok alakulnak ki, és hogy nem láthattuk egymást hosszú ideig, az azért kemény volt."

Milyen volt számodra a szezon a leállás előtt? Szépen lassan kezdővé nőtted ki magad...

"Egy olyan év után igazoltam ide, amikor alig játszottam a Napoliban. Tudtam, hogy megkapom végül majd az esélyt, és tudtam, hogy 100%-ot kell majd nyújtanom, vagy még annál is többet."

"Az Afrika Nemzetek Kupájáról hamar visszajöttem, hogy mielőbb megismerkedhessek az új csapattársaimmal. Tudtam, hogy ha mielőbb felveszem a ritmust, annál hamarabb szoknak és szeretnek meg a szurkolók is. Tudtam, hogy mit vár el tőlem a mester, én pedig jól éreztem magam a kiszemelt poszton."

"Azt kérte tőlem, hogy használjam jól a testem, helyezkedjek jól, mindig a megfelelő helyre, hogy ezzel segítsem a középső védőket és könnyebb legyen kihozni a labdát. Ez a stílus pedig nagyon fekszik nekem."

Mit gondolsz a szezon lehetséges folytatásáról?

"Olyan lesz, mintha új szezon kezdődne, különösen a hirtelen, nem várt leállás után. Mindannyian otthon edzettünk, és mindenki nagyon várja már az újrakezdést, hogy keményen belevethessük magunkat a munkába és a bajnokságba, miközben nem felejtjük el a célunkat: a legjobb négy között végezni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Diawara, interjú