Nagyon örül az első római góljának Mancini

Nagyon örül az első római góljának Mancini

Az olasz védő sosem felejti el azt a pillanatot, amikor megszerezte első gólját a Romában.

Mancini és védőtársa szerezték a Roma első góljait a Brescia ellen, majd Edin Dzeko toldotta meg még egyel.

"Nagyon fontos tud lenni, mikor egy védő gólt szerez, de nekünk továbbra is arra kell nagyon odafigyelnünk, hogy az ellenfelünk ne szerezzen gólt."- mondta Mancini a meccs után.

"A góljaink most segítettek, de elől vannak olyan játékosaink, akik képesek eldönteni meccseket."

Smallinggal párban nagyon úgy tűnt, ogy élveztétek a játékot egymás mellett. Milyen a kapcsolatotok?

"Nagyon jól megértjük egymást. Nagyon sokat edzettünk és dolgoztunk együtt a védekezésünkön a többiekkel és az edzővel. Tudtuk, hogy a Brescia két csatárral játszik majd, akiket nekünk kell majd fognunk, mi pedig nem tartottunk tőlük egyáltalán. A futball a csatározásokról is szól, szóval ezt el kell fogadni."

Milyen érzés volt gólt szerezni?

"Csodálatos érzés. Gólt akartam szerezni a saját szurkolóink előtt, és hallani akartam, ahogy a hangosbemondón a nevemet üvöltik. Ezt a napot sosem fogom elfelejteni."

Élvezted a játékot, amikor még a középpályán szerepeltél?

"Próbáltam a maximumot nyújtani azon a poszton, hiszen elég komoly sérüléshullámon mentünk keresztül. Fiatal vagyok, bőven van mit bizonyítanom, szóval mindent beleadtam, hogy segítsek a csapattársaimnak. Egyértelmű, hogy a védelemben sokkal otthonosabban érzem magam, hiszen az az én posztom. Most már elegen vannak a középpályán, szóval természetes, hogy ők játszanak ott."

Fiatal olaszként mennyire fontos, hogy az edző megbízik benned, és lehetőséget biztosít a fejlődésre?

"A fiatal olasz játékosok egyre több lehetőséget kapnak. Szerencsém volt, hogy olyan edzőm volt Gasperini személyében, aki sok lehetőséget ad a fiataloknak, most pedig ugyanez a helyzet Fonsecánál. Amikor a Romához igazoltam, nagyon sok dolgot elmagyarázott nekem, tudta, hogy teljesen más stílusú focit játszottam, és emiatt kicsit nehezebb lesz az elején."

"De ha minden nap a lehető legkeményebben dolgozom, videót elemzek, valamint ha a lehető legtöbbet tanulom az edzői stáb segítségéből, akkor csak jobb lehetek. De persze köszönettel tartozom a csapattársaimnak is."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mancini, Brescia, Serie A