Nagyon örül a hosszabbításnak Fazio

Nagyon örül a hosszabbításnak Fazio

Nem kellett győzködni Federico Faziót azért, hogy meghosszabbítsa a szerződését a Romával.

Az argentin játékos 3 éves szerződést kötött vasárnap a Romával, így 2020-ig kötelezte el magát a fővárosi együtteshez.

A védő elismerte, nagyon könnyű döntést hozott akkor, amikor aláírta a szerződést.

"Amióta a Roma játékosa vagyok, nagyon jó a kapcsolatom a játékostársaimmal, az edzőkkel, a stábbal és mindenkivel, aki a csapat körül dolgozik. Imádom a várost, nagyon jól érzem magam itt."- mondta Fazio.

"Nagyon jó hír, hogy 2020-ig itt lehetek."

Fazionak nincs sok ideje az ünneplésre, mivel a Roma kedden a Chelsea csapatát fogadja hazai pályán a BL csoportkör újabb fordulójában.

"Először is nagyon okosan kell játszanunk. Szeretnénk megszerezni a három pontot, mert az a tabellán elfoglalt helyezésünk szempontjából roppant fontos lenne. Persze azt is tudjuk, hogy 1 pont is több a semminél, ezért mindenképpen intelligens játékot kell bemutatnunk."

"A Chelsea nagyon jó csapat, két hete játszottunk velük, ez is remek meccs lesz szerintem. Mindenki örül annak, hogy ilyen meccsek részesei lehetünk, de mindenképpen nagyon fel kell készülnünk rá. Nagyon fontos meccs lesz, csodálatos lenne megszerezni mind a három pontot. Jelenleg a csoportkör felénél tartunk, és eddig jól szerepeltünk, de ezt kell folytatnunk tovább."

A Roma megfelelő önbizalommal várhatja a mérkőzést, miután maga mögött tudhat három 1:0-ra megnyert találkozót a Chelsea ellen döntetlen óta.

"Igen, az 1:0 nekünk védőknek sokkal jobb, mint a 3:2. Minden meccsen a három pont megszerzése a legfontosabb, szóval elégedettek vagyunk. Az egész szezonban nagyon keményen dolgozunk Eusebio Di Francescóval. Ez a második évem Manolasz és Juan Jesus mellett, Hector Morenóval pedig az első, de ő beszél spanyolul, így vele könnyebb kommunikálni. Nagyon könnyű volt beilleszkedni, így a közös munka is sokkal gördülékenyebb."

"A rotálás nagyon fontos. Mindannyian ugyanazért a célért hajtunk, ez pedig alapvető. Tudod, hogy ha egy meccsen nem jutsz szóhoz, akkor majd a másikon kapsz lehetőséget. Ha a cserepadon vagy, mint én a Napoli ellen, akkor tudod, hogy készen kell állnod arra, hogy bármikor beállj."

"Ez nagyon fontos a csapat számára, hiszen iszonyat hosszú a szezon, ezért lényeges, hogy mindannyian segítsük egymást."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Fazio