Mourinho: Zaniolora egy ideig nem számíthatunk

Mourinho: Zaniolora egy ideig nem számíthatunk

A portugál tréner elismerte, tart attól, hogy Zaniolóra sokáig nem számíthat majd.

A Roma 1:0-ra győzte le a Cremonese együttesét, ami egyben a fővárosi együttes sorozatban második ilyen sikere volt a bajnokságban,  mindkettőt védők góljával szerezte, hiszen Bryan Cristante döntötte el a Salernitana elleni mérkőzéstt, Chris Smalling pedig a Cremonese ellen bólintott a kapuba.

Mourinho regnálása óta ez volt a Roma nyolcadik 1-0-s győzelme a bajnokságban, több, mint bármely más klubnak ebben az időszakban.

"Gratulálok a Cremonesének, mert az első 20-25 percben megvoltak a lehetőségeink, nem csak a gólszerzésre, de a meccs eldöntésére is." - mondta Mourinho a DAZN-nek.

"Egy igazán lenyűgöző csapattal álltunk szemben, akik nagyszerűen védekeztek végig, és gratulálok a játékvezetőnek is, kiválóan vezette a mérkőzést."

"Amikor ennyi lehetőséged van, és nem lősz gólt, nem mondom, hogy a félelem eluralkodik rajtad, de a nyomás biztosan erősödik. Radu jól teljesített a kapuban, a pályán nagy volt a káosz, mi pedig koncentráltan és jól védekeztünk."

"Az utolsó 10-15 percben a Cremonese nagyon veszélyes volt a rögzített helyzetekből, úgyhogy most három nagyon fontos pontot szereztünk."

A mérkőzést beárnyékolta, hogy Georginio Wijnaldum tegnap este az edzésen megsérült, sípcsonttörést szenvedett, ma pedig Zaniolót hordágyon vitték le, miután egy szerelést követően a vállára esett.

"Egy olyan alapvető játékos elvesztése, mint Nicolò, kemény volt, különösen két meglehetősen érzelmes nap után. Egy ideig nem lesz bevethető. Aggódom, de a sírás nem segít. Terveket készítünk, aztán olyan helyzetbe kerülünk, hogy elveszítünk két nagy játékost, és nem sok lehetőségünk marad. Ez a futball, megtörténik az ilyen sajnos bármikor."

"Két meccset 1-0-ra nyertünk a védők góljaival, de nem aggódom, a gólok majd jönnek a csatáraink számára is."

A hírek szerint a Roma Wijnaldum sérülése után újra körülnéz a piacon, de Mourinho ragaszkodik hozzá, hogy nem ez az egyetlen aggodalom.

"Az igazgató és a tulajdonosok tudják, hogy mit szeretnék. Wijnaldum és most Zaniolo problémája nagyon nem jött jól, de mindannyian együtt dolgozunk azon, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Cremonese, Serie A