Mourinho: Wijnaldum nagyon jól játszott

Mourinho: Wijnaldum nagyon jól játszott

A portugál szakember is a holland játékos remek játékát emelte ki a Sampdoria elleni győztes meccs után.

"Az első félidőben frusztráltak voltunk, hogy nem sikerült gólt szereznünk, tekintve, hogy annyi lehetőséget alakítottunk ki, de a piros lap után nyilván a kialakult helyzet megnehezítette a Sampdoria dolgát." - mondta Mourinho a DAZN-nek.

Wijnaldum augusztusban érkezett kölcsönbe a Paris Saint-Germaintől, de egy súlyos sérülés kezd játékba lendülni, és végre képes lehet a meccset eldönteni.

"Nem szeretek egyénekről beszélni, de elégedett vagyok a fejlődésével, és ma nagyon jól játszott. Diego Llorente is jól teljesített, és ez egy olyan teljesítmény, ami igazán megragadja az edzőt."

"Llorente az a védő, aki mindig meg akarja szerezni a labdát, és nyugodtan játszik hátulról előre."

Tekintettel arra, hogy a védelem nagy része eltiltott, a Special One egy év után először váltott vissza 4-2-3-1-es felállásra.

"Az ellenféltől és a rendelkezésemre álló játékosoktól függ. Mindig megpróbálom az adott szituációban a legjobb játékosokat használni."

A piros lap után a Roma ultrái sértő és rasszista megjegyzéseket kezdtek el skandálni a Sampdoria edzője, Dejan Sztankovics felé, amíg Mourinho nem kérte őket, hogy hagyják abba.

Sztankovics dacosan kijelentette utána, hogy nem "sértődött meg", amikor "cigánynak" nevezték, mert büszke a gyökereire.

"Dejannak nem kell megköszönnie, engem már sokszor és sokféleképpen sértegettek. Védőfalat építettem magam köré, Deki pontosan ugyanezt tette. Nagyszerű ember, de ettől függetlenül ez nem tesz jót az otthoni családjának."

"Az ösztöneimre hallgattam, Deki a barátom, és ő érinthetetlen."

Végül Mourinhót a jövőjéről kérdezték, és megpróbálta megkerülni a kérdést.

"Miről beszélünk, a következő meccs végéről? Majd a következő napokban beszélünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sampdoria, Serie A