Mourinho: Túl magas árat fizettünk

Mourinho: Túl magas árat fizettünk

Meglepő vereséget szenvedett a Roma a kiesés elől menekülő Cremonese otthonában kedden este.

Újabb vereség, ezúttal a Cremonese otthonában. A Roma az első félidőben küszködött a játék technikai oldalával, ami sokba került. Mit gondol erről?

"A fáradtság nem mentség: csütörtökön játszottunk, ma pedig kedd van. Kicsit szerencsétlenek voltunk, mert még két teljes lehetőséget sem alakítottak ki, és rúgtak két gólt. Ez azonban rajtunk múlik. Pontosan igaza van a megjegyzésével. Hiányzott belőlünk az intenzitás és a vágy, hogy rögtön az elején lezárjuk a meccset."

"Szinte úgy tűnt, mintha az egyik csapat jobban akart volna nyerni, mint a másik, ami persze nem igaz. Nem igaz, mert a Roma játékosai mindig nyerni akarnak. Azonban úgy éreztük, mintha az egyik csapat élete meccsét játszaná, a másik pedig nem."

"Túl nagy árat fizettünk, mert bár lehet, hogy nem érdemeltük meg a győzelmet, de az is igaz, hogy a második félidőben mutatott reakciónk és nagyobb dinamizmusunk miatt nem érdemeltünk vereséget. Az egyenlítő gól után mindannyian azt hittük, hogy meglesz. Aztán jött a büntető, és elvesztettünk egy olyan meccset, ahol nem érdemeltünk vereséget, de biztosan nem is érdemeltük meg, hogy megnyerjük."

Mi történt Serrával? Minden nyugodtnak tűnt, de aztán szokatlan reakciót láttunk tőled...

"Te még csak másfél éve ismersz, de vannak emberek, akik már évek óta ismernek. Érzelmes vagyok, de nem őrült. Ahhoz, hogy így reagálj, biztos történt valami. Meg kell néznünk, hogy fegyelmi szempontból tehetünk-e valamit, mert Piccinini felmutatta nekem a piros lapot, miután a negyedik játékvezető azt mondta neki, hogy küldjön ki. Sajnos a negyedik játékvezetőnek nincs meg az őszintesége ahhoz, hogy elmondja, mit mondott nekem, hogyan mondta, és hogyan bánt velem, ami nyilvánvalóan kiváltotta a reakciómat. Szeretném megnézni, hogy van-e hangfelvétel arról, hogy mit mondott nekem. Nem akarok belemenni abba, hogy ő torinói, hogy a Juventus ellen kell játszanunk, és azt akarja, hogy eltűnjek az oldalvonalról. Nem akarok ebbe belemenni. Abba akarok belemenni, hogy pályafutásom során először fordult elő, hogy egy játékvezető, jelen esetben egy negyedik játékvezető elfogadhatatlan módon beszélt velem."

"A mérkőzés után bementem a játékvezetői öltözőbe. Szerencsés vagyok, hogy Piccinini volt a negyedik játékvezető, amikor egy korábbi mérkőzésen piros lapot kaptam, és hogy ott volt, amikor bementem az öltözőbe, hogy teljes mértékben bocsánatot kérjek a bírótól, akivel tiszteletlenül beszéltem. Ezúttal Piccinini látta, hogy bemegyek az öltözőbe, és azt mondja a negyedik játékvezetőnek: "Azt akarom, hogy őszinte legyél, és mondd el, mi történt". Úgy tűnik, gondok vannak a memóriájával, és elfelejtette."

Próbáljuk meg rekonstruálni, mi történt: elmentél, hogy magyarázatot kérj tőle egy szabálytalanság miatt.

"Még csak nem is magyarázatot, hanem egy megjegyzést. A technikai területen általában a negyedik játékvezető ad indoklást, nem ad indoklást, vagy arra kér, hogy maradj nyugton, igyál egy pohár vizet, és ülj vissza."

Mit is mondott neked valójában?

"Jobban szeretném, ha meglenne a felvétel, és ha nyilvánosságra hoznák."

A négy csere, amellyel megpróbáltál változtatni a játékon, azt mutatta, hogy a csapat mélyebb, mint a szezon elején.

"Így volt. Voltak lehetőségek a kispadon, hogy változtassunk. Nem csak egy játékost hoztunk be egy másik helyett, hanem változtattunk a felállásunkon. Aztán láttuk, hogy egy csatárt középpályásra cseréltek, és Soualiho Meite-et tették a középpályára, így ismét változtattunk. Azt hiszem, amikor egyenlítettünk, mindenki kérdezte: "1-1 vagy 1-2 lesz a vége?" Aztán volt egy helyzet a büntetőterületen belül, és 2-1 lett a vége nekik, nem nekünk."

Van ennek a vereségnek különösen savanyú íze a Roma számára a 2023-as rajt után?

"Az utolsó dolog, amit a meccs előtt mondtam a játékosoknak: 'Használjuk a fantáziánkat. Képzeljük el, hogy ez a szezon utolsó mérkőzése. Képzeljük el, hogy mindenkivel játszottunk, és már csak egy meccs van hátra: Cremonese - Roma. Ez az utolsó. Ha veszítünk, akkor az Európa Ligában leszünk. Ha döntetlen, akkor az Európa Ligában leszünk. Ha nyerünk, ott leszünk a Bajnokok Ligájában. Megnyerjük ezt a meccset vagy sem?' Nem. Nem nyertük meg."

Azonban még mindig van esély arra, hogy a csapat bejusson a Bajnokok Ligájába.

"Nem erre koncentrálok. A mérkőzés előtt azért beszéltem erről, hogy motiváljam a csapatot. Ez nem jött be. Nem gondolok a Bajnokok Ligájára. Mint mindig, most is minden egyes meccsre úgy koncentrálok, ahogy az jön. Ez az egy percekkel ezelőtt ért véget. Ez a meccs még frissen él az emlékezetemben, és nem gondolok a vasárnapi következőre. Még mindig nem tudom magam mögött hagyni ezt a meccset. Van bennem egyfajta frusztráció. A frusztráció elősegíti az önkritikát. Szégyen, ami Serrával történt. Talán a mai játékvezető a pályán egy nagyszerű bíró. Talán ő lesz a következő Rocchi, Rizzoli, Rosetti vagy Collina. Talán. Mindenesetre emberként tisztelem őt, ahogy ő is tisztel engem."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Cremonese, Serie A