Mourinho: Teljesen megérdemeltük ezt a győzelmet

Mourinho: Teljesen megérdemeltük ezt a győzelmet

A Roma Lorenzo Pellegrini korai, büntetőből szerzett góljával nyert a Sampdoria vendégeként a hétfői bajnokin.

Mi a véleménye a mérkőzésről?

"Mindenekelőtt ez egy nagyon fontos győzelem volt - és szerintem nagyon megérdemelt is egyben. Nagyon-nagyon elégedett vagyok, mert az is világos számomra, hogy a következő szezonban ismét itt leszünk, hogy egy olyan csapat ellen lépjünk pályára, amelyet nagyon szeretek, és amelyet egy olyan ember edz, aki olyan nekem, mintha a fiatalabb testvérem lenne."

"Egy ilyen csapat, amely úgy játszik, ahogy ők, egységesen és lelkesen, az egy olyan csapat, amely nem fog kiesni a Serie B-be. Nagyon bízom ebben."

"Ami minket illet, ez egy fontos győzelem - sok meccset játszottunk már ebben a szezonban, a legutóbbi pedig csütörtökön volt. Voltak sérültjeink, de megvolt a szükséges csapatszellem, szív, szervezettség. Ez egy nagyon okos teljesítmény volt tőlünk."

"Lehet, hogy egyesek másképp értékelik majd, de mi már megszoktuk: megvertük az Intert, ahol "borzalmasak voltak", aztán elmentek a Camp Nouba, és döntetlent játszottak a Barcelonával. Kikaptunk az Atalantától, egy 'gyilkos Atalantától', amelynek csak egy kapura lövése volt."

"De az összes problémánkkal, a ránk nehezedő korlátozásokkal együtt a lehető legjobb módon kezeljük eddig a bajnoki szezonunkat. Ma úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Talán megtehettük volna anélkül is, hogy ennyit szenvedtünk volna, de akkor is. Amikor az utolsó 20 perchez értünk, tudtam, hogy Zaniolo beállítása nagyon fog fájni nekik. És így is lett. Csak hiányzott az a második gól, ami eldöntötte volna a meccset. De ettől függetlenül az utolsó 20 perc teljesen a mi kezünkben volt. Megérdemeltük a győzelmet."

Vajon a Tammy Abraham-Andrea Belotti párosítás folytatódhat...

"Nicolóval is nagyon elégedett voltam - bejött és nagyon jól teljesített, a sebességével és erejével hatalmas hatást gyakorolt. Két fáradt védővel képtelenség volt számukra a friss Nicolo megfékezése. Mind ő, mind Belotti gólt szerezhetett volna a 2-0-hoz, ami lezárta volna a meccset."

"De a csapat szilárd, szervezett, koncentrált volt, és hátul sem hibáztak. Ez egy 1-0-s győzelem, ahol Rui Patriciónak még csak védenie sem kellett."

Láthattuk, hogy a jegyzetfüzetében, ahová azokat a dolgokat írja fel, amiket nem szeret, ma este nem sok minden szerepelt...

"Nem csak azok a dolgok vannak ott, amik nem tetszettek, hanem azok is, amikről beszélnem kell a félidei csapatbeszélgetésen. Vannak pontok a mérkőzéssel kapcsolatban, olyan dolgok is, amiket jól csináltunk."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sampdoria, Serie A