Mourinho tanácstalan a Milan elleni vereséget követően

Mourinho tanácstalan a Milan elleni vereséget követően

Aránylag simán kapott ki a végül 9 emberre fogyatkozott Roma a Milan vendégeként.

Összességében túl sok volt a hiba - elégedetlen volt a csapat ma esti teljesítményével?

"Igen, az én részemről igen. Még akkor is, amikor 2-0, majd 2-1 volt, egészen Karsdorp piros lapjáig még meccsben voltunk... de a teljesítmény minősége nem volt jó. Olyan könnyen eladtuk a labdát, olyan alacsony volt a teljesítményszintünk, de még mindig meccsben voltunk."

"Ha a hibáinkról beszélünk, akkor a játékvezetőről és a VAR-ról is beszélnünk kell - mert még mindig nem láttam egyetlen olyan képet sem, ahol egyértelműen látszik, hogy az, amit az első félidőben a Milan javára ítéltek, büntető volt. Nem látom. Látszik, hogy Tammy Abraham mozdulatot tesz a karjával, de nem látszik semmiféle egyértelmű érintkezés a labdával.

"Aureliano [a VAR-bíró] otthon volt, de egyértelműen itt akart lenni, tekintve, hogy ő volt az, aki megállította az akciót. Beszéltem a játékvezetővel, Chiffivel, és kértem tőle egy klipet az esetről, hogy lássam, hol volt büntető, mert az elemzőim nem találtak okot."

"Ha összehasonlítjuk ezt az esetet a Zaniolo és Ibanez elleni esetekkel... vagy mindhármat megadja, vagy egyiket sem adja meg. Ha rajtam múlna, akkor az utóbbit választanám. Mi csak következetességet akarunk a döntésekben. Szóval, ahogy mondtam, rosszul játszottunk - de a bírói ítéleteket tekintve úgy tűnik, mindig mi vagyunk a balszerencsések."

Ha most megnézzük a tabellát, akkor egyértelműen hiányzik valami...

"Ott vagyunk, ahol a minőségünk, párosulva az összes ellenünk szóló bírói incidenssel. Egy átlagos csapat vagyunk, amelynek három, négy, öt vagy hat ponttal több is lehetne - de itt tartunk. Ha megnézem az első gólt és a késői büntetőt, akkor mindkettő egyértelmű példa arra, hogy mi adtunk lehetőséget az ellenfélnek. Aztán sok más pillanat volt, amikor jelentős hibákat követtünk el. A taktikai felállással nem láttam problémát, csak a minőség hiányát ebben a tekintetben. De azt kell mondanom, hogy nem értem, hogy Chiffi és Aureliano mit csinált. Nem értem, ez nehéz."

Mi a legnehezebb a mai nap, a vereség vagy a hiányzók, akik most a Juventus ellen lesznek?

"Most éppen az eredmény, mert pont nélkül távoztunk. De amint elmegyek innen, már a következő meccsre fogok gondolni, és az kemény lesz számunkra. Van most néhány problémánk, és megpróbálunk javítani a dolgokon az átigazolási piacon - meglátjuk, hogy a hétvégi meccs előtt sikerül-e véglegesíteni valamit, amin dolgozunk. Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a játékosok csak egy vagy két napot tudnak velünk edzeni."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Milan, Serie A