Mourinho: Szeretek így nyerni

Mourinho: Szeretek így nyerni

A Roma portugál mestere elárulta, szereti, amikor a csapatai így nyernek, ahogy most a fővárosi együttes.

Így tervezte: úgy állította össze a csapatot, hogy mélyen visszaállnak, és az ellentámadásra rendezkednek be?

"Nem igazán, de a szokásosnál egy kicsit mélyebben, igen. A két középső védőjük nagyon mélyen védekezik, így nekünk, két csatárral, nem könnyű igazán nyomást gyakorolni rájuk. Ezért volt szükség a második vonalból érkező Mkhitaryanra és Carles Perezre."

"A Torino nagyon jól védekezik, úgy gondoltam, hogy szerezhettünk volna még egy gólt, és ez lehetővé tette volna, hogy a záró szakaszban kicsit másképp játsszunk. De nagyon szeretek így nyerni, és azt mondtam a játékosaimnak utána, hogy jobban szeretem, mintha 5-0-ra nyernénk: mert ez a győzelem a szellem és az elszántság győzelme."

"Nem volt nálunk Cristante és Veretout, de Diawara jó meccset játszott, Mkhitaryan elképesztő volt, és Perez, aki nem az igazi posztján játszott, szintén jól teljesített. Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, ez egy csapatgyőzelem volt."

A második félidőben Perez mintha kicsit előrébb játszott volna - szinte 4-2-3-1 volt, amikor a Románál volt a labda...

"Amikor egy olyan csapat ellen játszol, amelyik szoros emberfogással védekezik, akkor megkönnyíted a dolgukat, ha nem variálsz. Zaniolo befuthatott az üres területekre, Mkhitaryan cserélhetett Perezzel... időnként Zaniolo kiment szélre, hogy az ellenfelet különböző döntésekre kényszerítse."

"Az emberfogással mindig előfordul, hogy előbb-utóbb valaki hibázik. Fontos volt, hogy jól védekeztünk, de szerettem volna még egy gólt. De amikor egy meccs így ér véget, úgy, hogy mindannyian védekeztünk a pályán, nagyon szeretem az ilyen győzelmeket. A Genoa és a Zorya ellen is domináltunk, de a mai egy másfajta győzelem volt."

Mit gondol a Zaniolo és Ábrahám közötti egyetértésről?

"Ez a megértés a pályán kívül kezdődött - a fiatalabb srácok egy kis csoportja mindig együtt van, köztük Bryan Reynolds és Rick Karsdorp. Talán jót tesz Nicolónak, hogy megtanul angolul. A kapcsolatot a pályán könnyű észrevenni, mert megvannak ezek a tulajdonságaik - de hiba lenne, ha nem említeném Mayoralt, Shomurodovot vagy Felixet is. Lehet, hogy ma nem játszottak, de mindannyian nagyon jók, és támadásban rengeteg lehetőségünk van."

"Most sajnos a középpályán van néhány problémánk. Úgy néz ki, hogy Pellegrini néhány hétre kidől, de összességében erős a csapat."

Mennyire fontos, hogy egy olyan játékos visszatért, mint Chris Smalling?

"Ő egy top játékos, nagy tapasztalattal, de egy olyan játékos, akit a megfelelő módon kell kezelnünk, mert jelenleg egy kis sérüléssorozat van mögötte. Mancini és Ibanez nagyon megbízható volt. Rick Karsdorpot még sosem láttam olyan jól játszani, mint most, míg El Shaarawy-t mindig is tisztán támadó játékosnak tartottam, akit leginkább a kispadról lehet a meccsek megváltoztatására használni - és most azt csinálja, amit csinál."

"Soha nem kaptam negatív visszajelzést a játékosoktól, még néhány vereség után sem, és ez nagyon tetszik. Ez a győzelem örömmel töltött el: Diawarának, aki alig játszott, Pereznek, aki nem kapott több lehetőséget, Mkhitaryannak, akit nemrég még kritika ért az újságokban. Ez egy remek győzelem számukra."

"Nagyszerű csapatok vannak előttünk és mögöttünk, de mi tovább nyomulunk előre. Már nagyon várom, hogy szerdán találkozzak Sinisa Mihaljovic barátommal, de a Bologna ellen nehéz meccs lesz."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Torino, Serie A