Mourinho: Senki nem vitathatja, hogy megérdemelten nyertünk

Mourinho: Senki nem vitathatja, hogy megérdemelten nyertünk

A Roma szemernyi esélyt sem adva városi riválisának sima, 3:0-ás győzelmet aratott a derbin.

A mai volt talán a szezon legjobb teljesítménye...

"Nagyszerű teljesítmény. Az Atalanta elleni győzelem itt az Olimpicóban is egy nagyon stabil teljesítmény volt, bár a ma estihez képest más eredmény született. De a csapat azon a meccsen pontosan tudta, hogy mit kell tennie."

"A mai nap igazán különleges volt, mert úgy tűnt, hogy a játékosok képesek voltak végrehajtani mindent, amit elterveztünk a pályán. Teljes elismerésem nekik."

"Minden elismerés jár nekik, sőt, extra elismerés, mert a második félidőben egy olyan csapat ellen játszottak, amelyik kétségbeesetten akarta megfordítani a dolgokat, és olyan büszkeséggel játszott, amit minden csapattól elvár az ember, amelyik derbin játszik. De ennek ellenére mindig mi irányítottunk. Nem hiszem, hogy kétséges, hogy teljes mértékben megérdemeltük a győzelmet."

Az első félidő végén úgy tűnt, mintha kicsit dühös lett volna néhány szurkolóra - mi történt ott?

"Nem igazán szeretem az 'ollézást', és nem szeretem, ha a játékosok ezt rossz néven veszik. Nem szeretem ezt a meccs végén, még kevésbé a 43. percben. És azt sem szeretem, amikor a játékosok úgy értelmezik ezt, hogy a meccsnek vége, vagy showműsor lett belőle. És valóban, miután elkezdődtek, Ibanez elvesztett egy labdát, amivel Immobile kapura lőhetett volna."

"A tisztelet egy igazán szép dolog. Azért játszol, hogy nyerj - hogy négyet vagy ötöt lőj, ha tudsz -, de mindig tiszteletet kell mutatnod az ellenfélnek."

Mit lehet még mondani Tammy Abrahamról?

"Amikor mindannyian azt mondták, hogy Abraham fantasztikus, nem értettem egyet, mert tudom, hogy mekkora potenciál van benne, és tudom, hogy képes arra, amit ma tett."

"És nem csak a két gólról beszélek, hanem arról, ahogyan játszott, ahogyan nyomott, ahogyan visszaszerezte a labdát. Mert például a Vitesse ellen nem csinálta ezt annyit."

"Sokat követelek Tammytől, mert ismerem a benne rejlő potenciált. A mai nap megmutatta, mire képes Tammy, és továbbra is így kell játszania. Nem a gólokra gondolok, mert lehet, hogy egyik nap gólt lő, a másikon meg kihagyja, de olyan hozzáállásra van szüksége minden meccsen, mint amit ma mutatott."

Mit tud mondani a szezon hátralévő részéről?

"A bajnokságban egyértelműnek tűnik számomra, hogy az első négy helyezett kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába. Nem látom, hogy a jelenlegi négy közül bármelyik is visszaesne az ötödik helyre. Aztán utána még négy csapat küzd azért, hogy a negyedik és a nyolcadik hely között végezzen: mi, az Atalanta, a Lazio és a Fiorentina. Négy csapat, akik jól játszanak és kezdenek fejlődni, bár nem egészen úgy, mint az első négy."

"Az ötödik vagy a nyolcadik hely két nagyon különböző dolog lenne, lássuk, hogy jól tudjuk-e befejezni a szezont."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lazio, Serie A