Mourinho: Sajnos nem elég mély a keretünk

Mourinho: Sajnos nem elég mély a keretünk

A sérülésektől tizedelt Roma csak 1:1-es döntetlent játszott a Monza otthonában.

A Roma Stephan El Shaarawy révén megszerezte a vezetést az U-Power Stadionban, ezt azonban még az első félidőben kiegyenlítette a hazai csapat, és végül több gól nem született a találkozón.

"Sajnos, amikor fáradt vagy, akkor az kihat a koncentrációdra, az összpontosításodra és a koordinációdra." - kezdte Mourinho a DAZN-nek.

"Ma voltak olyan játékosaink, akik nagyon küzdöttek, és mindent beleadtak. Olyanok, mint Lorenzo Pellegrini, Mancini, Bryan Cristante, akik a határon vannak, de azzal a büszkeséggel játszanak, ami a Roma DNS-ének része."

"Sok nehézség van, akik játszanak, azok nem teljesen fittek, vagy még nincs meg a minőségük ahhoz, hogy ezen a szinten játsszanak. A kispadunk ma nem létezett, de a srácok ma a maximumot hozták ki magukból.

"Úgy gondolom, az eredmény illik a játékhoz, talán kicsit elfogultnak tűnhetek, ha azt mondom, hogy a Roma megérdemelte a győzelmet, de nem hiszem, hogy az is igaz, hogy a Monza is megérdemelte volna a győzelmet." - tette hozzá.

A mérkőzés végén Zeki Celik megkapta második sárga lapját, ezért hétvégén rá sem számíthat majd az Inter elleni találkozón.

"Ez volt a legrosszabb bíró, akivel egész pályafutásom során találkoztam" - mondta Mourinho. "Higgyék el, sok rossz bíróval volt már dolgom. Általában, amikor a játékvezetőkről beszélek, akkor azért, mert közvetlen hatással vannak a játékra. Ebben az esetben nem hiszem, hogy ez igaz. De ő borzalmas, nem teremt emberi kapcsolatot senkivel, nincs empátiája, piros lapot ad egy játékosnak, aki elcsúszik, mert a 96. percben kimerült."

A Monza sem volt elégedett Chiffi bíráskodásával, hiszen Raffaele Palladino edzőt is kiállította.

"Sajnos ez is a Roma mint klub gyengeségének a jele, mert nincs meg az az erőnk, mint más kluboknak, akik azt mondhatják, hogy nem akarjuk ezt a bírót. A vége előtt 20-30 perccel abbahagytam a munkát, mert tudtam, hogy bármiért piros lapot adna."

"Vannak klubok, akik azt mondják, hogy nem akarom ezt a bírót, és a Romának vagy nincs meg ez a képessége, vagy a DNS-e, vagy bármi más. Ez szörnyű. Azzal a kevés játékossal, aki a csapatomban van, nem kaphattam piros lapot. Nagyon, nagyon szerettem volna mondani valamit, de nem engedhettem meg magamnak, hogy a srácaim nélkül maradjak."

"Ezért hagytam el idő előtt a pályát, még csak ránézni sem akartam."

A sérülésválság csak fokozódik, hiszen ma este El Shaarawy is úgy tűnik feliratkozott a már amúgy sem rövid listára. Mi okozza a sok sérülést a Románál?

"Ez egyszerű, ha 30 játékosod van, akik mind ugyanolyan szintűek, akkor könnyen tudsz rotálni. Mi ráadásul ott vagyunk az európai kupaporondon is, ott vagyunk az Európa Liga elődöntőjében, ráadásul két extra meccset is játszottunk még anno a rájátszásért, és ez nagyon-nagyon sok meccs."

"Ez elkerülhetetlenül felhalmozódik. Hány meccset játszott El Shaarawy két-három évvel ezelőtt, az idei szezonhoz képest? Hány meccset játszott Chris Smalling a Manchester Unitednél, vagy Paulo Fonseca irányítása alatt? Ez felhalmozódik."

"Mindig ugyanazt mondom, hogy nagyon büszke vagyok az erőfeszítéseikre és arra, amit csinálnak".

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mou, Monza, Serie A