Mourinho: Összetartunk, és mindent beleadunk

Mourinho: Összetartunk, és mindent beleadunk

A Roma hátrányból fordítva nyert a Cremonese ellen, és jutott tovább az Olasz Kupában.

Ez egy nagyon fontos fordítás volt, főleg ahogy alakult.

"Eleget tettünk ahhoz, hogy ne szenvedjünk túl sokat. Massimo Mauro ott van?"

Nem.

"Milyen kár. Tiszteletre van szükség. Tiszteletre a kihívásokért, amiket átéltünk, mindazért, amit adunk, mert mindannyian a végsőkig feszítjük a húrt. Nem hiszem, hogy van olyan csapat Olaszországban, amelyik egyetlen középhátvéddel nyert volna meccset. Talán mégis van. Biztosan van, de ez nem könnyű. Mindannyian összetartunk, és mindig mindent beleadunk."

"A veszély egyértelmű volt. Amikor 1-0-s hátrányban vagy, akkor a határon vagy. Ha kapunk egy második gólt, gyakorlatilag kiesünk. Llorente sárgát kapott, Celik sárgát kapott, pedig ő nem középhátvéd. Ahogy Cristante vagy Kristensen sem, de Kristensen nagyon gyors és nagyon fitt. Bíztam Kristensen gyorsaságában, hogy felveszi a versenyt a cserejátékosaikkal - Okereke, Tsadjout és a többi cserejátékosukkal, mert sok csatáruk volt a kispadon. Több játékost tettünk előre, hogy építkezzenek, befejezzenek és betöltsék a büntetőterületet, Paulo Dybala az alkotásért, Azmoun Romelu Lukaku mögött, míg El Shaarawy a balszélen. Amikor Spinazzola bejött, El Shaarawy belül játszott, Spinazzola pedig kívül."

"Ha ma kiestünk volna, hullafáradtan és megoldások nélkül mentünk volna haza. Szerencsére nem estünk ki, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk ma egy olyan csapat ellen, amely nem Serie B-szintű, amelyet egy olyan edző vezet, aki nem Serie B-szintű, és amelyet nem Serie B-szintű játékosok alkotnak. A Cremonese egy nagyon kemény csapat. Azt hiszem, megérdemeltük."

És megajándékoztad a szurkolóidat egy derbivel. Az egység újabb pillanata a nagy nehézségek közepette.

"Nem tudom, milyen formában leszünk. Vasárnap egy nagyon fontos meccsünk lesz, és erre koncentrálunk. Ahogy már mondtam, összetartunk, mindent beleadunk. Ha Lukakunak középső védőt kell játszania, akkor középső védőt fog játszani."

"Mindent beleadunk, amit tudunk, a szellemünkkel, a szívünkkel, a klub és a szurkolók iránti tisztelettel. Mindent beleadunk. Meglátjuk, milyen formában leszünk a Lazio ellen, de először az Atalanta következik."

"Ott tartunk. Azmoun jövő héten szabadnapos. Gianluca Mancini sérült és sárga lapot kapott, Paredes és Cristante pedig ennek a határán van. Tényleg nem tudom, hogy milyenek leszünk a Lazio elleni meccsre, majd a Milan ellen. Egy dologban azonban biztos vagyok: minden erőnkkel oda fogunk menni, tisztelve a klubot és a történelmét, valamint a szurkolókat és a szenvedélyt, amit hoznak. Nem tudom, hányszor telítettük meg már egymás után a stadiont, 45, 43 alkalommal? Mi az a 43 szorozva 60, 62 ezerrel? Hányan jönnek a stadionba? Megérdemlik, hogy mindent beleadjunk, és ezt meg is fogjuk tenni. Én is fáradt vagyok a kilométerek miatt, amiket az oldalvonalon futottam."

Elégedett vagy azzal, ahogy a csapat játszott, miután változtattál a felálláson?

"Boldog vagyok, de nehéz. Hatalmas kockázatot kellett vállalnunk. Hatalmas volt. Amikor ezek a srácok nem középhátvédek, sokkal kényelmesebben játszanak hátul. Egyenletesebben foglalják el a teret; jobban felosztják. A srácok hozzászoktak a magas presszinghez, mert nem vagyunk jó védők, és hozzászoktunk ahhoz, hogy a hátvédjeink visszahúzódnak. Amikor ezeket a változtatásokat végrehajtottuk, Cristante és Kristensen játszott, és egyikük sem középhátvéd. Ahogy már mondtam, Kristensenben megvan az agresszivitás és a fizikalitás. Ahhoz, hogy Bryan ezen a poszton játszhasson, három hátvédre volt szükségünk. Ő egy olyan középpályás, aki jól építkezik. Védekezésben van még néhány problémája.

"Az, hogy Smalling nem játszik ezeken a meccseken, tragédia. Az, hogy nincs Kumbulla, aki segíthetne nekünk, vagy Ndicka, aki olyan jól dolgozott és nagyon fejlődött, nagyon megnehezíti a dolgunkat.

"Ha Paulo, Azmoun, Lukaku és El Shaarawy játszik, melyikük védekezik, amikor elveszíti a labdát? Mikor kell bekapcsolni a vészjelzőt, mikor kell kompaktnak lenni, mikor kell védekezni vagy nyomni? Ilyenkor két külön blokkban védekezünk, hat plusz négy. Ez kockázatos. Ez egy hatalmas nehézség. De a mai meccsen sikerült. Meccsről meccsre haladunk. Az Atlanta ellen ez egy másik történet. A mai meccsnek vége, és továbblépünk. Holnap tíz órakor edzésünk van, a busz pedig tíz perc múlva itt lesz...".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Cremonese, Olasz Kupa