Mourinho: Nem volt meg a minőségi játék

Mourinho: Nem volt meg a minőségi játék

Ibanez borzasztó hibáját kihasználva végül a Lazio nyerte meg a római derbit.

A Lazio részéről Felipe Anderson használta ki az ajándékba kapott lehetőséget, azonban a Roma hiába harcolt ki főleg a második félidőben mezőnyfölényt, komoly helyzetet nem tudott kialakítani.

"Nem volt könnyű egy olyan csapat ellen játszani, amely ilyen mélyen védekezett és nagyon jól kontrollálta a tempót." - mondta a meccs után Mourinho.

"Jól védekeztek a vezetés megszerzése után, nekünk pedig hiányzott az élesség, valamint az a minőség, ami támadásban a különbséget jelentheti."

"Nem csak a gólok hiányoznak, hanem a csapatként való játék és az egyéni párharcok megnyerése is a pályán. Amikor nagyon direkt módon játszol, akkor meg kell nyerned az egyéni párharcokat, és ma nem ezt tettük."

Dybala, Wijnaldum és Spinazzola már egy ideje sérültek, míg Pellegrinit a második félidőben kellett lecserélni sérülés miatt.

"Amikor hiányoznak bizonyos játékosok, akkor küszködünk. Pellegrini mindig játszott az Európa Ligában, mert egyszerűen nem tudtuk nélkülözni, így természetes, hogy előbb-utóbb megsérül."

"Ami Dybalát illeti, nyilvánvaló, hogy ki akar menni a világbajnokságra, erre nehéz nemet mondani. Ha a sérülése jól halad, akkor reméljük, hogy vasárnap, a Torino ellen visszatérhet."

Mourinho felhívta a figyelmet arra, hogy a Roma az idei szezonban rengeteg hazai pályán lejátszott összecsapást elveszített, például az Atalanta, a Napoli és most a Lazio ellen.

"Szerintem a Roma érdemtelenül veszíti el ezeket a meccseket. Az Atalantának egy kapura lövése volt, és 1-0-ra nyert, a Napolinak több gondja volt, mint valaha, és Victor Osimhen nagyszerű góljával nyert, míg a Lazio egy félgólt szerzett, és azzal nyert."

"Hiányzik belőlünk az élesség, ezt elismerem, de az identitás, hogy nagyszerű eredményért küzdjünk, érinthetetlen."

A portugál tréner többször panaszkodott arra, hogy szűk a rendelkezésére álló keret, ráadásul a sérültekkel még kevesebb játékosra számíthat, de ettől függetlenül nem számít januárban új igazolásokra.

"Nem hiszem, hogy erre szükség lesz. Vissza kell hoznunk a sérült játékosokat a megfelelő kondícióba. Nem tudom például, hogy Wijnaldum hogy lesz az év elején. Azzal kell beérnünk, amink van, Cristian Volpato például már négy meccset játszott.

"Ha több teret kell adnunk más fiataloknak, akkor ezt meg fogjuk tenni."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lazio, Serie A