Mourinho: Nem vagyok optimista Dybala sérülését illetően

Mourinho: Nem vagyok optimista Dybala sérülését illetően

Hiába nyert a Roma 4:1-re a Cagliari vendégeként, hatalmas veszteség érte, miután Paulo Dybalát sérülés miatt le kellett cserélni.

"Figyelek a játékosaimra. Paulo nem optimista, és ezért én sem vagyok optimista."- jegyezte meg az edző a DAZN-nek az argentin játékos sérülésével kapcsolatban.

"Nyilván várnunk kell néhány napot a vizsgálatok eredményeire, de bízom a játékos tapasztalatában, aki jól ismeri a testét. Paulo nem optimista, és így én sem vagyok az. Az orvosok csak akkor akarnak beszélni, ha már mindent megvizsgáltak."

Mourinho panaszkodott, hogy Renato Sanches és Lorenzo Pellegrini sérülése miatt korlátozottak a középpályás lehetőségei, de a mai rendszer Leandro Paredes és Edoardo Bove párosával úgy tűnt, jól működik.

"Ez egy kicsit több szilárdságot ad nekünk. Nyilvánvalóan a Genoa elleni vereség egy nagyon furcsa meccs volt, de sok időt töltöttünk annak a meccsnek az elemzésével, és rájöttünk, hogy mivel nem vagyunk egy szupergyors vagy intenzív csapat, Renato Sanches általában motorja tudott lenni a csapatnak, míg Cristante elvesztése után is változtatásokat kellett eszközölnünk."

"Fontos volt, hogy szilárdságot találjunk, hogy segítsük az átmenetet, és van, hogy a két szélsőhátvéd, de mindig van valaki, aki készen áll arra, hogy kisegítsen és megőrizze az egyensúlyt. Nem szenvedtünk a Cagliari ellentámadásaitól, úgy gondolom, hogy megtaláltuk a szilárdságot."

"A mai nap nehéz volt, mivel csak fiatal srácok ültek a kispadon, és mivel mindhárom középpályásunk sárgát kapott az első félidőben, óvatosnak kellett lennünk. Nem kockáztathattuk meg, hogy elveszítsük a labdát és ellentámadásra adjunk lehetőséget, ezért inkább megpróbáltuk megtalálni az egyensúlyt."

A Roma a héten közleményt adott ki, hogy visszavágjon a Corriere dello Sport állításának, miszerint az edzőjük kirúgására készülnek, hogyan reagált erre Mourinho?

"Minden nap együtt dolgozom a munkatársaimmal, együtt edzünk, együtt eszünk, ez a mi buborékunk. Csak egy dologra gondoltunk, hogy megnyerjük a következő meccset."

"Nagyon elszigetelten élek, nincs nagy társasági életem, nem járok ki az utcára és nem találkozom emberekkel az utcán vagy az étteremben, így el vagyok szigetelve a kinti hangoktól is."

"Nem vagyok gyerek, nagyon jól tudom, mit akarok magamnak, és nyugodt vagyok. Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a meccset, nem nagyon örülök a 11 pontnak, mert úgy érzem, többre lett volna szükségünk, ugyanakkor nem vagyunk messze a megcélzott helyektől."

"Kár, hogy most válogatott szünet jön. Paulót egy időre biztosan elveszítjük, de meglátjuk, hogy a négy sérült közül sikerül-e néhányat visszahozni a teljes értékű állapotba."

"Nehéz volt ma, hogy ilyen kevés lehetőségünk volt, de igazi csapatszellemről tettek tanúbizonyságot."

Ismételten megkérdezen, hogyan reagált arra, hogy a klub hivatalos közleményt adott ki, amelyben tagadta, hogy másik edzőt keresnek?

"Nem tudom, miről beszélnek. Június 30-ig van szerződésem, pontosan tudom, hogy mit akarok, vagyis mindent beleadni a Romáért. Azért vagyok itt, hogy segítsek a srácoknak olyan eredményeket elérni, amilyeneket a klub, a szurkolók és mindannyian akarunk, mert ez az életünk."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Cagliari, Serie A