Mourinho: Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget

Mourinho: Nem hagyhattuk ki ezt a lehetőséget

A Roma a hosszabbítás perceiben fordította meg a Lecce elleni párharcot, és végül nyert 2:1-re.

Kezdem az ünnepléseddel, amely gyönyörű volt, talán a megkönnyebbülésé, egy olyan mérkőzés végén, amely átkozottnak tűnt.

"Gyorsan csináltam, mert utána beszélni akartam a játékosokkal - a meccsnek még nem volt vége, és még volt néhány perc hátra, a csapat pedig kiegyensúlyozatlan volt."

"Ma azt a régi filozófiát vallottuk, hogy egy góllal vagy 10 góllal veszíteni ugyanaz. Az utolsó 10 percben akár két vagy három góllal is veszíthettünk volna. És abban a pillanatban ott a csapat kiegyensúlyozatlan volt. Öt támadójátékossal fejeztük be a meccset, Andrea Belotti volt az ötödik a jobb oldalon."

"A fiúk rendkívüliek voltak, és a közönség is, mert általában, amikor a hazai csapat 1-0-ra vesztésre áll 10 perccel a meccs vége előtt, és a vereség nagyon-nagyon közel van, általában nem látod ezt a szenvedélyt és ezt a kapcsolatot a szurkolók és a játékosok között. Megérdemelték: a játékosok és a szurkolók is."

"Az első félidőben, nem mondom, hogy a meccset el lehetett volna dönteni, de mindenképpen vezethettünk volna. A játékosok megérdemelték, mert szívről tettek tanúbizonyságot, és reagáltak egy nagyon kockázatos helyzetre."

"A Lecce nem maradt el az elvárásaimtól, amit tegnap a sajtótájékoztatón is elmondtam. Azt mondtam, hogy egy nagyon jól edzett és szervezett csapat, a három nagyon gyors támadóval. Sajnálom őket, mert rendkívüli munkát végeztek. Sajnálom Wladimiro Falconét is, mert - már viccelődtünk egy kicsit együtt - azt mondja, hogy nagy Roma-szurkoló, de amikor ellenünk játszik, gyakorlatilag mindent hárít."

Már nem lehet véletlen, hogy ez a csapat ennyi pontot szerez a meccsek végén. Ez szív, jellem, mentalitás kérdése?

"Úgy jellemezném, hogy szívről, mentalitásról és főleg erről a szurkolókkal való kapcsolatról beszélek. Hat-hét csapatot edzettem, és nem emlékszem olyan helyzetre, mint ez - otthon vesztésre állni az utolsó 10 percben -, amikor a szurkolók kitartanak melletted. Azt hiszem, ennek oka ez a kapcsolat."

"Aztán az edzők változtathatnak, de az igazság az, hogy a csapat teljesen kiegyensúlyozatlan volt. Oké, voltak olyan emberek a pályán, akik gólt tudnak lőni, és olyan csatárokból álló felépítmény, akik gondot tudnak okozni, néha védekezési káoszt okozva az ellenfélnek. De az igazság az, hogy a Lecce szerezhetett volna egy második gólt. Megvolt az esélyük. Őrült meccs volt, ami végül a mi javunkra dőlt el, és nyilvánvalóan ez egy nagyon fontos 3 pont volt."

Paulo Dybalát 97 percig a pályán tartottad. És minél többet játszott, annál jobban játszott. A kondíciója kellemes meglepetés volt.

"Csodálatos dolgokat csinált az első félidőben. Dybala fontos játékos számunkra. De nem hiszem, hogy amit ma láttunk, az hűen tükrözi Paulo állapotát: az érzelmek hullámzásával játszott. De meglepő módon épp most beszéltem vele, hogy elmondjam neki, talán jobb lenne, ha Rómában maradna, és nem utazna a csapattal Prágába, hogy felkészüljön a derbire, de Paulo azt mondta, hogy jönni akar, és játszani akar."

A következő meccsre előretekintve, ez a győzelem és az, hogy megelőztétek a Laziót, ad-e extra lökést?

"Nem az a tény, hogy megelőzzük a Laziót, hanem az, hogy ugyanazon a hétvégén a bajnokságban annyi élcsapat veszített pontot. Erről beszéltünk az öltözőben a félidőben: A Lazio, az Atalanta és a Milan is kikapott, a Fiorentina és a Juventus közül pedig az egyik veszíteni fog, vagy döntetlent játszanak, és mindketten két pontot veszítenek. Ez nem normális. Normális esetben senki sem veszít pontot."

"Szóval ez egy olyan helyzet volt, amit nem hagyhattunk ki. Ez a három pont nagyon fontos számunkra, mert most már közelebb kerültünk mindazokhoz a csapatokhoz, amelyek a tabella élére pályáznak."

Miről szólt az a puszi Romelu Lukakunak, aki az első olaszországi kihagyott büntetője után végül a végén betalált?

"Az elsőt Olaszországban, a másodikat pedig velem! A Chelsea-nél is kihagyott egyet, a Bayern München elleni európai Szuperkupában. Csak azok hibáznak büntetőt, akik büntetőt rúgnak. Soha nem vagyok szomorú, ha egy játékos kihagy egyet."

"Azért döntöttem úgy, hogy Paulo nem végezheti el a büntetőt, mert nem érezte kényelmesnek, hogy álló helyzetből rúgja el a labdát. Az ínszalagja egy kicsit fáj még neki, ezért nincsenek szögletek, nincsenek közvetlen szabadrúgások, nincsenek büntetők. Ezért vállalta Romelu - egy olyan játékos, akiben nagyon bízunk, és aki tegnap nagyon jól teljesített az edzésen."

"A probléma az, hogy Romelu egy ultra-érzelmes fiú: Mindenkinél jobban ismerem őt, mert három különböző csapatnál edzettem. Nagyon érzékeny fiú - ha kihagy egy büntetőt a meccs elején, a szíve-lelke sír, és szenved."

"Szóval, hogy ő szerezte a győztes gólt, számomra nem is lehetett volna jobb, mert ez a győzelmet jelentette a csapatnak, és azt jelenti, hogy Romelu egy kicsit nyugodtabban alhat, mosollyal az arcán ébredhet, mert ő tényleg egy nagyszívű fiú."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lecce, Serie A