Mourinho: Nehéz megszólalni egy ilyen vereség után

Mourinho: Nehéz megszólalni egy ilyen vereség után

A Roma súlyos, 4:1-es vereséget szenvedett az újonc Genoa otthonában csütörtök este.

A mai volt vitathatatlanul az egyik legrosszabb teljesítménye a csapatnak, amióta te vagy az edző. Semmi sem ment jól, ami a csapat hozzáállásából fakadt, különösen az első félidőben. Egyetértesz ezzel az értékeléssel?

"Elnézést kérek a DAZN stúdiójában ülőkkel szemben, mert inkább nem mondanék túl sokat. A végső sípszó után nem igazán beszéltem a játékosaimhoz sem néhány üdvözlésen kívül. Tekintettel arra, hogy nem is akarok beszélni a játékosokkal, nem igazán érzem magam kényelmesen, ha mélységében elemzem a mérkőzést, és válaszolok a hozzám intézett kérdésekre egy tévéstúdióból."

"Igazad van, rosszul kezdtünk. Az első góljukat nagyon simán bekaptuk, ahogy a Verona ellen is kaptunk egy hasonlót. Jól reagáltunk és sikerült egyenlíteni. Diego Llorente azonban megsérült, és ez megzavarta a csapatunk szerkezetét. Ezután a dolgok elkezdtek lefelé menni a lejtőn."

"Amikor 2-1 volt az állás, és figyelembe véve azt, hogy milyen játékvezető volt a pályán, úgy döntöttünk, hogy lecseréljük a már sárgát kapott Mancinit. Ez ismét kihatott a csapat szerkezetére, bár ennek ellenére javultunk. Abban az időszakban, amikor Romelu Lukaku gólját les miatt érvénytelenítették, úgy éreztem, hogy jön az egyenlítés. A Genoa beszorult, mi pedig domináltuk a játékot, még ha nem is alakítottunk ki sok tiszta helyzetet."

"Tényleg bezárták a boltot, mi pedig özönlöttünk előre, Andrea Belottival, Sardar Azmounnal és mindenki mással, aki csak tehette. Aztán ők lezárták a meccset, bár a negyedik góljuk nem igazán tükrözi azt, ami a mérkőzés egészének részeként történt. Ilyenkor igazi katasztrófa is történhet, és kaphatsz ötöt vagy hatot."

A Roma ebben a szezonban eddig 12 gólt kapott. A csapat tavalyi erős hátsó alakzata már a múlté?

"Igazad van, ehhez kétség sem férhet. Inkább visszafogom magam a gondolataimmal. Az emberek mondanak vagy mondtak dolgokat Roger Ibanez hibáiról, ami kihatott néhány helyzetre néhány fontos mérkőzésen. Az igazság azonban az, hogy Ibanez nagyon masszívvá tett minket a védelemben. Azt is nézzék meg, hogy hány meccset nyertünk Chris Smalling nélkül."

"Amikor hiányoznak bizonyos játékosok, hiányzik a szilárdság. Azonban azt állítani, hogy a gyengébb védelmünk ennek vagy annak a játékosnak a hiánya miatt van, nem lenne helyes. A védekező stabilitásunk hiánya a csapat egészének köszönhető - ami akkor történik, amikor elveszítjük a labdabirtoklást."

"Való igaz, hogy nem vagyunk olyan stabilak védekezésben. Úgy tűnik, hogy minden lövés, ami a kapunk felé megy, az gól lesz. Nem Rui Patricio felé mutogatok, hanem inkább az általános forgatókönyvre, amin keresztülmegyünk. Ez így volt most is, rögtön az első próbálkozásukkal betaláltak, majd [Mateo] Retegui a második próbálkozásukkal megduplázta az előnyüket, majd a sok kitartó védekezést követően egy szögletből megszerezték a harmadikat. Minden meccsen ugyanez történt. A Torino Duvan Zapata fejesével szerzett gólt, ami nagyon megalapozta a továbbiakat. Ez a jelenlegi valóságunk - ezt érzem a kispadon, és a játékosaim is határozottan érzik a pályán."

Meddig ne nézzünk még a tabellára? Mert a mai egy nagyon rossz nap volt, és a Roma a legrosszabb szezonkezdetét produkálta a győzelemért járó három pontos érában.

"Ez nekem, mint edző is a legrosszabb szezonkezdésem. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a Roma valaha is két egymást követő európai kupadöntőben szerepelt volna."

Llorente neve most felkerült a sérültek listájára. Vajon ez a felkészülésen múlik, vagy azon, hogy hány mérkőzés vár a játékosra?

"Ugyanezt kérdezte Alberto Gilardinotől, vagy csak tőlem, aki elvesztette a meccset?"

Gilardinonek is feltettem ezt a kérdést...

"Emiatt van - ők 48 órával előttünk játszottak, és két játékosuk is megsérült. Ha nem tévedek öt játékos maradt ki izomsérülés miatt. Diegonak vannak kondicionális problémái - gyakran szenved izomsérüléseket. Három meccset játszott zsinórban, így számomra ez nem nagy meglepetés."

Vajon ebben a keretben megvan az, ami ahhoz kell, hogy kimásszon a nehéz helyzetből?

"Ezek a játékosok vannak, és velük kell kijutnunk ebből a helyzetből. Ez már csak így van. Az átigazolási ablak bezárult - nem lesz jövés-menés. Ez a csapatunk van, jóban-rosszban. Tovább kell lépnünk - nincs időnk siránkozni. Lehet, hogy a színfalak mögött kimutatom az érzéseimet, mert ez érzelmileg nagyon megvisel, különösen a szurkolókkal való kapcsolatomat tekintve. Holnaptól keményen fogunk dolgozni a következő mérkőzés előtt, ahol három pont lesz majd a tét - nem mintha már most hatpontosok lennénk -, de ez most egy óriási meccs lesz számunkra".

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Genoa, Serie A