Mourinho: Nagyon fontos meccs vár ránk

Mourinho: Nagyon fontos meccs vár ránk

A rövid téli szünetet követően a Roma a Milan vendégeként folytatja a bajnoki sorozatot.

A tavalyi év vége felé eléggé elfogyott a csapat a sok sérülés és eltiltás miatt, azonban a szünet alatt több játékos állapota is sokat javult, így Jose Mourinhonak újra nagyobb a választási lehetősége a holnap 18:30-kor kezdődő találkozón.

"Lorenzo Pellegrini felépült és készen áll a játékra, de még nem bír teljes 90 percet. Valószínűleg jobb nekünk, hogy hosszú szünet után a Milan ellen folytatjuk, mert így nem áll majd fenn a koncentráció és a motiváció hiánya." - mondta a tréner.

"Elemeztük az összes Milan-meccset, és nyilván megpróbálunk majd jobban játszani, és jobb eredményt elérni, mint a legutóbbi találkozónkon."

Míg egyesek a mérkőzések elhalasztását követelik a növekvő COVID-19 esetek miatt, Mourinho ragaszkodik a protokollhoz és a mérkőzés lejátszásához.

"Ha egy csapatból hiányzik három vagy négy játékos, ez megtörténhet, ez nem változtat az eredményen. Igazságtalanság lenne, ha egy csapat kapus nélkül játszana, de ha a minimális létszámú játékosok rendelkezésre állnak, akkor játszaniuk kell."

A héten komoly vitát váltott ki az a hír, miszerint legalább egy, a Roma első csapatában játszó játékos oltásellenes, és nem lehetett meggyőzni, hogy beadassa a védőoltást. Amennyiben azonban január 10-től életbe lép az a kormányrendelet, miszerint csak az oltottakat engedik be az öltözőbe, az adott játékos komoly gondba kerülhet.

"Ezek magánügyek, és a játékosoknak joguk van a magánéletük védelméhez. Néhány játékos múlt héten elkapta a COVID-ot, ők kérték a magánéletük védelmét, és mi ezt tiszteletben tartottuk."

"A szabályok azok szabályok, a törvény az törvény, és abban a pillanatban, amikor az olasz kormány döntést hoz a vakcinázási kötelezettségről, akkor azt tiszteletben kell tartani. Ha egy játékos megtehette, hogy nem kapja meg, akkor tiszteletben tartottuk, de ha ez a törvény, akkor azt akarjuk, hogy a játékosok tiszteletben tartsák a törvényt, hogy végezhessék a munkájukat és futballozhassanak. Nem hiszem, hogy bármi probléma lenne."

A középcsatárok csatája lehet Tammy Abraham és Zlatan Ibrahimovic között a holnap esti találkozó.

"Nem szeretem összehasonlítani a játékosokat, különösen, ha az egyik még mindig csak az olaszországi pályafutása elején jár. Hagyjuk békén Tammyt, és ne próbáljunk összehasonlításokat tenni Ibrával."

A Milann elleni mérkőzések Mourinho számára mindig kicsit több jelentéssel bírnak, miután 2010-ben a fő rivális Interrel triplázott.

"Profik vagyunk, de vannak klubok, amelyeknek nemet kell mondanod, azok iránti tiszteletből, akikkel együtt dolgoztál. 2010 után az első olasz klub, amely megkeresett, a Roma volt, őket el tudtam fogadni, másokat nem. Most például soha nem tudnám edzeni a Laziót, és a Milannal sem volt problémám, de ott sem dolgoznék. Ez tisztelet kérdése, és elvárom, hogy ők is így gondolkodjanak rólam."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Milan, Serie A