Mourinho: Nagyon fontos győzelmet arattunk

Mourinho: Nagyon fontos győzelmet arattunk

A Roma az első félidőben szerzett góllal nyert a Sampdoria vendégeként.

"Nehéz meccs volt, nehéz itt játszani, ráadásul Marco Giampaolo csapatának mindig világos filozófiája van, tudja mit akar tenni." - mondta Mourinho a DAZN-nek a mérkőzés lefújását követően.

"Rómában az a kultúra, hogy ha megnyered a derbit, akkor a Paradicsomba mész, ha kikapsz, az totális katasztrófa, de nekünk sikerült talpon maradnunk, erre a meccsre koncentrálni, és megszerezni a győzelmet."

A gólt Henrikh Mkhitaryan szerezte, aki egy hosszú passzjátékot fejezett be, amelynek felépítésében 20 különböző labdaérintés volt a Roma játékosai részéről.

"Ha más edző lett volna, az emberek fantasztikus futballként beszélnének a gólunkról, hátulról építkezve, de velem nem ezt teszik!"

"Jól kontrolláltuk a meccsszituációkat, és akár szerezhettünk volna egy második gólt is, amivel lezárhattuk volna a meccset. Nem hiszem, hogy a csütörtöki nap megzavart minket, hanem az, hogy a Samp a második félidőben változtatott a rendszerén, nagyobb szélességet biztosított, és megnehezítette a letámadásunkat."

Mourinho a csapataival még soha nem nyert, sőt, még gólt sem szerzett a Marassiban, így ez volt az első alkalom a korábbi Inter-edző számára.

"Mindig van egy. Angliában a Newcastle, ott három vagy négy vereség után nyertem. Itt eltartott egy darabig, mire a Samp ellen nyertem."

A fejét is beverte a kispad tetejébe egy komikus pillanatban.

"Minden rendben van, semmi komoly!"

Mourinho a tegnapi sajtótájékoztatón gúnyolódott az újságírókkal, egy papírlapot tartva a magasba, amin az állt: "A második kérdés Nicolò Zaniolóról fog szólni."

"Csak azt akartam mondani, hogy nehéz a Románál, mert ahelyett, hogy a srácról, Zalewskiről beszélnének, aki nagyon jól teljesít, az emberek csak a negatívumokról akarnak beszélni, azokról, akik nem játszanak. Nehéz itt a helyzet."

"Például Bryan Cristante az a játékos, akiről a római média azt mondja, hogy nem akarom és el akarom adni. Ugyanaz a játékos, aki ma olyan jól teljesített."

Egy másik játékos, akinek a jövője kétséges, a gólvágó Mkhitaryan, akinek a szerződése június 30-án lejár.

"Mkhitaryan nagyszerű szezont fut. Én azt akarom, hogy Mikhi itt maradjon, Mikhi itt akar maradni, Tiago Pinto és a klub is azt akarja, hogy maradjon, Mino Raiola szereti az ügyfelét, szóval minden rendben lesz."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Sampdoria, Serie A