Mourinho: Nagyon elégedett vagyok Zaniolóval

Mourinho: Nagyon elégedett vagyok Zaniolóval

A Roma két késői gólnak köszönhetően 3:1-re nyert a Hellas Verona vendégeként, ezzel fellépett a negyedik helyre a tabellán.

A DAZN-nek nyilatkozva Mourinho először a Roma Hellas Verona elleni nehéz, egyben fárasztó győzelmére reagált.

"A Hellas mindent megtett, hogy egy ponttal szerezzenek, nagyon keményen küzdöttek. Fiatal, jó edzőjük van, aki tíz emberrel is jól megszervezte a csapatot. Sok nehézséget okoztak nekünk, küzdöttek, jól teljesítettek."

"Természetesen örülök a győzelemnek, nem vagyok álszent. De pozitív érzéseim vannak a Veronával kapcsolatban, mert a bajnoki tabella kemény, de a játékosok, az edző, a stadion és a szurkolók... Nem ezt érdemlik, sajnálom."

"Néha azzal az érzéssel távozom a meccsről, hogy többet is tehettem volna, ezúttal az az érzésem, hogy nem tudtam többet tenni. Mindent megtettem, amit csak tudtam, hittem ennek a Volpato srácnak a tehetségében, hittem Nemanja Maticban."

"Amikor a 90. percben nyersz, beszélhetsz egy kicsit a szerencséről, de mi 45 percig kerestük a szerencsét."

Mourinho elmondta gondolatait Zaniolóval kapcsolatban is, aki az első félidő utolsó pillanataiban szerezte a Roma egyenlítő gólját.

"A hozzáállása, a vágya, hogy segítse a csapatot, az érzéke, hogy csapatjátékos, ezek teszik naggyá. Soha nem vagyok dühös azért, mert Nico nem lő egy-két gólt, vagy nem lő sokat."

"Ő egy olyan srác, aki mindent belead, aki sok szabálytalanságra kényszeríti az ellenfeleit, néha a kellő agresszivitáson túl is. Mindig elégedett vagyok vele."

Kitért a Roma fiatal játékosainak munkájára is.

"Van mögötte egy folyamat. Az egy dolog, amikor folyamatosan a Primaverával edzel, egy másik, amikor időről időre a csapathoz kerülsz, és megint más, amikor a Primaverából az első csapatba kerülsz."

"Bove például már az első csapat tagja, most pedig Volpato, aki augusztus vége óta az első csapatnál van, aláírta a szerződését, és első csapatos potenciállal rendelkező játékos."

"Fiatal, sokat kell tanulnia minden nap, de ő az első csapat tagja, és amikor bevetem, nem csinálok semmi őrültséget, mert tudom, hogy megvan benne a potenciál, hogy jól teljesítsen."

A portugál edző kitért már a Roma következő két mérkőzésére, a Ludogorets és a rivális Lazio ellenire is.

"A derbi nem érdekel engem, egyáltalán nem. Engem csak a következő meccs érdekel. És ha egy edző nem csak a következő meccsre gondol, annak nem lesz jó vége."

"Azért mondom ezt, mert elkövettem ezt a hibát, és nehéz ezzel együtt élni. És ha bármelyik játékosom most a derbiről beszél, akkor téved."

 

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Hellas Verona, Serie A