Mourinho: Most már van top5-ös csapat elleni győzelmünk

Mourinho: Most már van top5-ös csapat elleni győzelmünk

A Roma másfél éve nem nyert top 5-ös csapat ellen, azonban ma délután az Atalanta ellen megtört ez a rossz sorozat.

Annak ellenére, hogy a Roma csak 29%-ban birtokolta a mérkőzésen a labdát, azonban Tammy Abraham 2, Nicolo Zaniolo és Chris Smalling góljaival a fővárosi együttes fölényes győzelmet aratott az Atalantával szemben idegenben.

"A csapatszellem fantasztikus volt, a játékosok egyértelműen tudták, hogy az Atalanta ellen játszva sosem lehet 90 percen keresztül irányítani a játékot, és ezért időnként mélyen kellett védekezniük." - mondta Mourinho a DAZN-nek a lefújást követően.

"A csapat minden szempontból tökéletes volt. A játékvezető kiváló volt, mert ahogy az Atalanta agresszívan és fizikálisan játszik, szükségünk volt egy ilyen szintű és tapasztalatú bíróra."

"Nagyon jól csináltuk a párharcokat a mezőnyben, tisztában voltunk a veszélyekkel, majd még jobban olvastuk a hátulról jövő mozgásokat. Mindenben jól teljesítettünk."

"Rick Karsdorpnak teljesen tönkrement a sípcsontja, de tudta, hogy nincs senki más a kispadon, aki beugorhatna, és meghozta az áldozatot a csapatért."

"Folyton azt hallottam, hogy 19 hónapja nem vert meg a Roma egy top 5-ös csapatot. Most aztán lehet mondani, hogy már 20 perce nem vert meg a Roma top 5-ös csapatot."

"Nem is akarok az Interről beszélni, mert számomra ők egy szinttel a többi Serie A-s csapat felett állnak, de az olyanok ellen, mint az Atalanta, a Milan, a Napoli, nem elég csak a taktikai szervezettség vagy a fizikai agresszió, minden tökéletes kell, hogy legyen."

"Ez nem egy olyan csapat volt, amelyik úgy érezte - és ezt a múltbéli értelemben használom -, hogy magabiztos, amikor a dolgok rosszul alakultak. Amikor nyomás alatt voltunk, nem teljesítettünk jól. Fantasztikus volt számomra látni, ahogyan képesek voltunk szenvedni a pályán."

"A múltban, ha a félidő hajrájában kaptunk volna egy olyan gólt, mint ma, összeomlottunk volna. Ehelyett ugyanezzel a hozzáállással folytattuk, és ez egy igazán nagy előrelépés a mentalitás szempontjából."

Abraham ma szerzett egyszerre 2 gólt egy Serie A meccsen, ezzel talán sikerült elhallgattatni néhány kritikusát.

"Természetesen képes lehet 20 gólt is lőni egy szezonban, hiszen Angliában is ezt tette, én emiatt nem aggódom. Nem vagyunk egy olyan csapat, amelyik minden meccsen dominál, ez lehetetlen, Abraham pedig egy olyan kultúrából érkezik a Chelsea-től, ahol a csapata mindig birtokolja a labdát és irányítja a játékot."

"Egy középcsatár nálunk nem koncentrálhat csak a gólszerzésre, más munkát is el kell végeznie. Fontos, hogy legyen egy olyan irányító, aki megnyeri a párharcokat olyan emberekkel, mint Palomino, Djimsiti és Toloi. Abraham sokat fejlődött ebben az értelemben, biztos vagyok benne, hogy gólokat is fog lőni."

Zaniolo is megszerezte első Serie A-gólját ebben a szezonban.

"Ez fontos, de én mindig megnézem azokat a dolgokat, amelyek apróságnak tűnhetnek, de számomra fontosak. Nagyon korán sárga lapot kapott, így egy érzelmes, vagy megbízhatatlan Nicót később kiállítanák. Ehelyett megőrizte a fejét, így a hozzáállása és az érzelmi stabilitása tetszett, még a góljánál is jobban."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Atalanta, Serie A