Mourinho: Minden elismerésem a cserejátékosoké

Mourinho: Minden elismerésem a cserejátékosoké

A Roma a 80. percig vesztésre állt az utolsó Salernitana ellen, azonban végül a cserejátékosoknak is köszönhetően megfordította a találkozót.

Elégedett a ma este látottakkal - különösen az utolsó 15 perccel?

"Fáradtan játszottunk. Nem könnyű csütörtökön, majd vasárnap játszani. Biztos vagyok benne, hogy az Atalanta mestere, Gian Piero Gasperini is ugyanezt mondaná ma."

"Különösen, ha idegenben játszol, és így aztán utaznod kell, akkor csütörtökön és vasárnap játszani nem könnyű. Sikerült megváltoztatnunk a játékot azzal, hogy ma este friss lábakat küldtünk be. Három cserét hajtottam végre egyszerre, ha jól emlékszem. A második félidőben olyan változtatásokat eszközöltünk, amelyek egy kicsit több energiát adtak az együttesnek."

"A Salernitana mindent beleadott, és még annál is többet, nagy becsülettel és nagy akarattal. De még nekik is mindig nehéz volt 90 percen keresztül fenntartani ezt a védekezési intenzitást."

"A végén úgy gondolom, hogy megérdemeltük, mert mi voltunk az a csapat, amelyik - még ha nem is játszottunk ragyogóan - valójában a végsőkig tényleg meg akarta nyerni a meccset. Ennek ellenére nagyon megnehezítették a dolgunkat."

"Ami a végén az oldalvonal mellett történt nézeteltéréseket illeti, igazuk van [a Salernitanának], és ezért nekem, mint a mi oldalunk felelősének, bocsánatot kell kérnem néhány elhangzott szóért."

Mennyire lesz fontos, hogy a csütörtöki, Bodo elleni mérkőzésen is telt ház legyen, mint ma este?

"Én azt mondom, hogy talán a játékosainknak egy kicsit nagyobb felelősséget kell vállalniuk, hogy a szurkolóinknak teljesítsenek, mert ők tényleg valami különlegesek - hiszen most nem is a bajnoki címért játszunk. Ez tényleg elképesztő."

"Szóval tudva, hogy csütörtökön tele lesz a stadion egy sorsdöntő meccsen, ez fantasztikus. Ma nagyon lenyűgözött a salernitanai szurkolók erőfeszítése is, mert a csapatuk most nincs túl jó helyzetben, de az, hogy idejönnek 5000-en, hogy szurkoljanak a csapatuknak, az valami különleges."

"Szeretet és szenvedély. Ez az, amiről szó van."

A csütörtöki meccsre való tekintettel nem gondolt arra, hogy korábban cseréljen?

"Mi edzők mindig sokat gondolkodunk. De néha nem olyan könnyű döntést hozni - mindig van a dolgoknak egy másik oldala is, amit figyelembe kell venni. Ha túl sokat változtatunk, és rosszul alakulnak a dolgok, akkor az edző mindig úgy érzi, hogy ő a hibás, mert ő hajtotta végre ezeket a változtatásokat. Szóval sok mindent átgondolsz, de végül döntened kell."

"Az, hogy most már öt cserelehetőségünk van, tényleg nagyon hasznos. Nagyon örülök Carles Pereznek. Ő egy jó fiú, aki nagyon keményen dolgozik. Néhányszor ebben a szezonban nem igazán kapott lehetőséget a rendszer miatt, amit játszunk, de ma, abban a helyzetben, amiben voltunk, az ő kvalitásai miatt igazán támadó pozícióba tettem őt egy olyan csapatban, amelynek nem volt vesztenivalója."

"Őszintén örülök, mert ez a gól teljesen megváltoztatta a meccset, és esélyt adott nekünk arra, hogy a végén megnyerjük azt."

Mennyire elégedett Nicolo Zaniolo ma esti hozzáállásával?

"Elégedett vagyok. Bár csalódott is vagyok miatta, mert jól - igazából nagyon jól - csinálta, hogy megváltoztatta a játék dinamikáját, és két nagyszerű gólt is lőhetett volna. Az egyikhez a kapus szerintem hozzáér,t és ha igen, akkor fenomenális védés. A másik alkalommal pedig biztosnak tűnt, hogy gól lesz, de végül nem lett az."

"A válogatott meccsek miatti szünet után jött vissza kisebb sérüléssel, így az utolsó két meccsen nem játszott, és nem is sokat edzett. Ma 45 perc alatt megmutatta, hogy milyen ereje és akarata van. Ez mindig nagyon fontos számomra."

"Jordan Veretout is visszatért, és bár nem játszott sokat a mérkőzésen, további minőséget adott a csapatnak. Ő váltotta Cristante-t - aki úgy lefedi a pályát egy meccs alatt, mint egy őrült -, és gondoskodott arról, hogy ő is hozzáadja a ritmust a csapathoz."

"A mai nap számomra a cserék győzelme - azoké a srácoké, akik a kispadról jöttek be."

Hisz még legalább egy kicsit a Bajnokok Ligája-kvalifikáció lehetőségében?

"Nem, mert a Juventus a negyedik helyen áll, és túl jó ahhoz, hogy elpazarolja az előnyét. Nagy verseny van a tabella ötödik és nyolcadik helyezettje között - ott van az Atalanta, a Lazio és mi. A Fiorentina is ott van, és remekül teljesít, ma nagy győzelmet arattak a Napoli ellen."

"Szóval egy versenyfutás zajlik az első négy között, és egy másik az ötödiktől a nyolcadik helyig tartó csapatok között."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Salerintana, Serie A