Mourinho: Megpróbáltunk nyerni, nincs bennem hiányérzet

Mourinho: Megpróbáltunk nyerni, nincs bennem hiányérzet

A Romának csak egyenlítenie sikerült a Lecce elleni idegenbeli mérkőzésen, így végül a felek megosztoztak a pontokon.

Ön szerint ez egy megszerzett vagy két elvesztett pont?

"Nagyon nehéz mérkőzés volt. Látszott a hozzáállásunkon és a frusztrációnkon a végén, hogy nem azt az eredményt kaptuk, amit szerettünk volna. De őszintének kell lennünk, és be kell ismernünk, hogy ez egy nagyon kemény, nagyon intenzív mérkőzés volt."

"A pálya borzalmas volt. A játékosok nehezen tudták elsőre megjátszani a labdát, mivel az néha felpattant és eltalálta a bokájukat. Nem könnyű így jó focit játszani. De ez a Lecce játékmódja miatt is volt: első labda, második labda, állandóan azonnal letámadnak, kemény dolog."

"Voltak lehetőségeink megszerezni a második gólt, és amikor ilyen csapatok ellen megszerezzük a másodikat, gyakran a végén több gólt kapunk. De ahogy mondtam, nagyon-nagyon nehéz volt. Ezért nincs semmi rossz mondanivalóm a játékosaimról, sem egyénileg, sem csapatként. Nem az az eredmény, amit szerettünk volna, de ez egy pont. Nehéz számomra azt mondani, hogy ez két elvesztett pont, mert egy ponttal több van nálunk, mint amikor idejöttünk."

Lehetett volna egy kicsit jobb a befejezés? Tammy Abrahamnak három nagy lehetősége is volt.

"Jól játszott. Az utolsó dolog, amit a játékosaimmal teszek, hogy rámutatok az egyéni hibákra. Nem szerzett gólt, de a kapus jó párszor hárított, és más lehetőségeket is kialakított magának. Ez az a fajta játék, ahol sosem kapsz tíz lehetőséget a gólszerzésre, így ha van öt vagy hat lehetőséged, akkor kettőt-hármat ki kell használnod, ha meg akarod nyerni a meccset. Mi ezt nem tettük meg, de adjunk igazat a Lecce játékstílusának: agresszívek, nagyon jók a második labdáknál, és amikor visszaszerzik a labdát, azonnal gyorsan váltanak - ez kellemetlen helyzetbe hozza az ellenfeleket, mert tudják, hogy ha elveszítik a labdát, akkor az ellentámadásnál lecsapnak rájuk. Kemény volt, és tudtam, hogy az lesz. Természetesen nyerni akartunk, de a legkevésbé sem vagyok csalódott a játékosaimban."

A Romának megvoltak a lehetőségei, különösen a második félidőben, a Lecce legjobbja pedig a kapusuk volt. Elégedett lehet a teljesítményével.

"Abszolút. Jó volt látni, hogy a játékosaim nem voltak elégedettek az eredménnyel az öltözőben utána. Ez sokat jelent. Ez egy nehezen megszerzett pont idegenben. Egy pont, amiért nagyon keményen megdolgoztunk, és a játékosaim nem örülnek neki - jó látni, hogy megváltozott a mentalitásuk."

"Néhányan azt mondták, hogy ez egy olyan meccs volt - kemény, agresszív, küzdelmes -, amelyet a Roma két-három évvel ezelőtt elveszített volna. Most már megvan ez a mentalitás. Ahogy mondtam, a Leccének is jár az elismerés, mert ők is játszották a saját játékukat. Néha a minőségibb csapatok edzői kritizálják azt, ahogy a kevésbé minőségi csapatok játszanak, de nálam nem fognak ilyet találni. Ők a saját játékukat játszották, és a végsőkig küzdöttek azért, hogy megszerezzék ezt a pontot, ami aranyat ér számukra. Számomra pedig ez egy plusz pont. Azt hiszem, most ugyanannyi pontunk van, mint a Milannak - erre nem számítottunk a szezon elején. Most a Lazio az Atalantával játszik, és nem nyerhetnek mindketten. Ez egy újabb lejátszott meccs, és megyünk tovább."

"Gini Wijnaldum az első 10 percét játszotta, de még nincs a megszokott sebességén és intenzitásán. Andrea Belotti végre közel van ahhoz a fittségi szinthez, ahol hasznos játékos lehet számunkra. Most jön az igazán nehéz rész: három mérkőzés egy hét alatt. Az Európa Liga miatt nehezebb dolgunk lesz, de nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, és teljes mértékben mellettük állok. Nem bántam meg a teljesítményünket."

Megbánt valamit a bíráskodással kapcsolatban?

"Most beszéltem Gianluca Aurelianóval, és ugyanazt mondom, amit neki is mondtam: Szerintem nehéz meccs volt a Roma számára, nehéz meccs a Lecce számára és nehéz meccs a játékvezető számára. Nagyon agresszív volt, nagyon gyors, sok szereléssel, ami csak úgy repkedett, és sok második labdával. Nem volt könnyű dolga a játékvezetőnek, de azt hiszem, tette a dolgát. A visszajátszásokat nézve, Gabriel Strefezzának második sárgát kellett volna kapnia, és ez megváltoztathatta volna a mérkőzés menetét. De ha nem kérdeztek volna a játékvezetővel kapcsolatban, nem hoztam volna fel a témát, mert szerintem Aureliano mindent megtett. Ő is hozzájárult ahhoz, hogy jó meccs legyen. Az emberek gyakran beszélnek a jó futballról, és egy fantasztikus játékos elképesztő játékára gondolnak, de az ilyen meccsek is jók: hidegben, rossz pályán, két csapat között, akik tényleg a pontokért küzdenek, a kisebbik csapat mindent megtesz a pont megszerzéséért, a másik fél pedig nyerni akar, és az utolsó percig mindent megtesz. Ezért mondom, hogy ez egy jó mérkőzés volt."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Lecce, Serie A