Mourinho: Megérdemelt végeredmény

Mourinho: Megérdemelt végeredmény

A portugál tréner úgy véli, a katasztrófális első félidőt követően megérdemelten egyenlített a Roma a Juventus ellen.

Dusan Vlahovic a második percben megszerezte a vezetést a Juventus számára, majd a második félidőben a Roma egy szögletből egyenlített, miután Paulo Dybala akrobatikus gólpasszát Tammy Abraham bólintotta a kapuba.

Az edzőt Max Allegrivel látták beszélgetni, amikor a végső sípszó után távoztak. Mit mondott?

"Hogy az első félidőben hihetetlenül szerencsések voltunk, a másodikban pedig valamivel többet tettünk." - válaszolta Mourinho a kérdésre.

A tréner azt is elárulta, hogy nagyon nem volt elégedett a félidőben a csapata teljesítményével.

"A félidőben azt mondtam a játékosaimnak, hogy szégyellem magam miattuk. Nem taktikai kérdés volt, hanem a hozzáállásuk. Nem lehet így idejönni, és nem lehet így játszani."

"Mondtam Salvatorenak a kispadon, imádkozzatok, hogy ez a meccs még csak 1-0. Mert persze 1-0-ra kikapni fantasztikus eredmény az első félidei teljesítmény után, és nagyon szerencsések voltunk."

"Egyáltalán nem csináltunk semmit, ez tiszta szerencse volt. A második félidőben egy teljesen más csapat volt, bár sajnos nem sok lehetőségem volt a kispadot illetően Zaniolo és Wijnaldum sérülése miatt."

"Max a sérülésekkel kapcsolatos problémáival együtt is képes volt változtatásokat eszközölni. Ha a második félidőt elemzem, akkor megérdemelten egyenlítettünk, de az első félidő borzalmas volt."

Mourinho a félidőben Stephan El Shaarawy-t és Nikola Zalewskit küldte be, hogy felrázza a csapatát.

"Nehéz volt lecserélnem Gianluca Mancinit, mert a védők voltak az áldozatai egy általánosan borzalmas csapatteljesítménynek. Nagyon elégedett vagyok a második félidővel, és ez egy fontos pont számunkra. Pozitív érzés egy ilyen első félidő után."

"A lehető legőszintébb akarok lenni az otthoniakkal. Nagyon könnyen idejöhettem volna, és azt mondhattam volna, hogy zseniális edző voltam, mert a félidőben változtattam a dolgokon."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Juventus, Serie A