Mourinho: Megérdemelt siker, itt senkinek nem könnyű győzni

Mourinho: Megérdemelt siker, itt senkinek nem könnyű győzni

Jose Mourinho úgy véli, a Roma megérdemelt sikert aratott az otthon mindenkire veszélyes Empoli otthonában.

Nem gondolja, hogy 4:0-nál jobban kellett volna kontrollálni a mérkőzést?

"De igen, viszont ez így is nagyon jó eredmény. Empoliban nyerni sosem könnyű, és 4-2-re nyerni nagyszerű eredmény. A mérkőzés kezdete előtt tudtuk, hogy a Lazio és az Atalanta döntetlent ért el, ahogy a Fiorentina is a Cagliari ellen, így nagyon fontos volt számunkra, hogy megszerezzük a három pontot - és ez sikerült is."

"Szerintem mindenki számára ez egy nagyszerű második félidő volt, mert ha 5-0-ra alakítottuk volna az eredményt, akkor az emberek kikapcsolták volna a tévét. Így legalább a nézettséget fent tudtuk tartani. Gratulálok a játékosaimnak és az Empolinak is, mert amikor 4-0-ra vesztésre állsz, és sikerül olyan sokáig életben tartani a meccset, mint ők tették, akkor nagy dicséretet érdemelsz."

Mi a helyzet azzal a munkával, amit Henrikh Mkhitaryan végzett ma este Samuele Riccivel. Úgy tűnt, hogy részben ott nyerte meg a Roma a meccset, mert az Empoli nem számított rá, és ő diktálta nekik a játékot...

"Azt hiszem, igen. Amikor szabadságot kapsz, hogy a pálya azon részén játszhass, különösen, ha olyan minőséggel rendelkezel, mint amilyen Ricci... elemeztük az ellenfelet, és nagyon jól felkészültünk a mérkőzésre. Micki nagyon jól teljesített."

"A második félidőben az intenzitás egy kicsit csökkent, amikor a presszingre került sor, és azt hiszem, Micki észrevette, hogy a támadók nyomása nem volt egészen ugyanaz. Csak amikor Sergio Oliveirával, Jordan Veretouttal és Bryan Cristantéval hármas sorba álltunk a középpályán, akkor tudtuk egy kicsit lezárni a tereket, és egy kicsit jobban irányítani az eseményeket. De a második félidő elején, amíg felzárkóztak, egy kicsit bajban voltunk."

"De ilyen helyzetekben nem igazán szeretek a mi problémáinkról beszélni, inkább az ellenfél minőségének adok hitelt - jól játszottak. Ha valaki a kezdés előtt felajánlott volna nekem egy utolsó perces 1-0-s győzelmet, akkor elfogadtam volna."

Mit adott Sergio Oliveira ennek a csapatnak?

"Ő más, mint a többiek, bár nem az a 'regista', akinek egyesek mondják - ilyen játékosunk nincs. Ő sem az a típus, és ezt már nagyon jól tudtam, hiszen a portugál futball a véremben van. Ismerem Sergiót, tudtam, hogy a fizikumával és a döntéseivel többet adhat nekünk."

"Nem valami varázsló a labdával, de ritkán hoz rossz döntést, és van karaktere, tudja, hogyan kell irányítani a játékot, és mikor kell szabálytalankodni, vagy lassítani a dolgokat. Úgy gondolom, más szintű tapasztalattal rendelkezik, mivel egy olyan csapatból érkezett, amely mindig a bajnoki címért küzd, és ez egy bizonyos hozzáállást és mentalitást ad, amire nagy szükségünk volt."

Edzőjeként hány gólt vár most Tammy Abrahamtól?

"Minden meccsen. Ilyen elvárásokat kell támasztani vele szemben. Egy csatártól sok gólt várok, de ha nem lő gólt, viszont sok más dolgot tesz, amivel segíti a csapatot, akkor is elégedett leszek."

Forrás: asroma.com

Címkék: AS Roma, Mourinho, Empoli, Serie A