Mourinho: Másképpen is nyerhettünk volna

Mourinho: Másképpen is nyerhettünk volna

A portugál tréner szerint csapata sokkal nyugodtabban is megnyerhette volna az Empoli elleni találkozót.

A Roma a 17. percben szerezte meg a vezetést Dybala révén, majd még a félidő előtt egyenlített az Empoli. A második játékrészben mindkét csapatnak voltak helyzetei, a Roma még büntetőt is hibázott, de Tammy Abraham góljával végül legyőzte a közben 10 emberre fogyatkozott Empolit.

"Meg kellett tennie. Mélyre kell ásnia, amikor a csapatnak szüksége van rá. Lehet, hogy mentálisan többet kell küzdenie, de ez is a küldetése."- jegyezte meg Mourinho az angol csatár gólját megelőző pillanatokra utalva.

"Azt kell mondanom, hogy Vicario ellen nehéz volt gólt lőni, úgy védett, mintha a világ legjobb kapusa lenne."

"Másképp is nyerhettünk volna, nyugodtabban. Ha 3-1-re vezetünk, akkor jobban kezelhettük volna a meccset a csütörtöki nap előtt. De a lényeg végül az, hogy ismét győztünk."

"Szenvedtünk, hét perc hosszabbítás egy olyan csapatnak, amelyik nyerésre áll sok, de jól kezeltük."

"Szeretnék gratulálni Zanettinek, mert az Empoli nagyon jó csapat, iszonyat nehéz volt ellenük játszani, de a végén megérdemeltük a győzelmet."

A portugál edző már előre tekintett a közelgő, HJK Helsinki elleni Európa Liga-összecsapására.

"Megváltozott ezeknek a másodlagosnak tartott csapatoknak a munkamódszere. Régebben Európában kihúztál egy skandináv csapatot és kész, ha keletről húztál egyet, ugyanez volt a helyzet, hacsak nem húztál egyet a nagyok közül. Most már mindenki tudja, hogy a legjobb csapatok mit is csinálnak, mert csak egy kattintás az egész a közösségi médiában."

Végül Mourinho arról beszélt, hogy a Roma szezonja úgy indult-e, ahogyan azt várta, és hogy a csapatot érintő sérülésválság milyen hatással van a csapatra.

"A pontvesztés nem jelent problémát. Nyilvánvalóan az Udinese egy nehéz meccs idegenben, a célunk az volt, hogy pontot szerezzünk, és ez nem sikerült. Minden meccs nehéz, itt is fennállt a veszélye annak, hogy két pontot veszítünk."

"A játék szintjén egy olyan csapat vagyunk, amelynek sok nehézsége van, amire nem számítottunk. Ha játékosokat veszítünk, akkor bajban vagyunk. Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Zaniolónak, az erőfeszítéseiért, hogy itt lehet. A második gól előtt készen állt arra, hogy pályára lépjen, hogy segítse a csapatot, mert nélküle más a helyzet."

"Wijnaldum kulcsjátékos volt számunkra, és megsérült. Cristante és Matic két nagyszerű játékos, de a mi játékfelfogásunknak nem könnyű rávenni őket, hogy együtt játszanak. Aztán Zalewski és Karsdorp sérülésével fedezetlenek vagyunk a szárnyakon."

"Vannak nehézségek, két nap múlva egy meccset kell nyernünk, négy nap múlva pedig az Atalanta, akik nem játszanak semmilyen nemzetközi kupában."

"Ezek olyan nehézségek, amik a kisebb csapatoknak nincsenek, és más potenciállal tudnak készülni ezekre a meccsekre. Én viszont jobban szeretem a nehézségeket, hogy legyen sok meccsünk, és játsszunk csütörtökön."

Mourinho a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Roma legyőzte volna-e az Empolit Dybala nélkül a pályán.

"Nem tudom. Jól játszott, nyilvánvaló, nem minden játékos rendelkezik az ő potenciáljával és kvalitásaival. De most csapat voltunk, és ezt szeretem. Nem tetszett az első gólunk és az egyenlítő találat között eltelt idő, abbahagytuk a presszinget és elvesztettük a pozíciónkat előrefelé és a védekezésben is."

"Volt helyük, hogy lehetőségeket teremtsenek. A második félidőben átalakultunk, mindig mi irányítottunk. A harmadik gólnak kellett volna jönnie, ehelyett kockázatos helyzetbe hoztuk magunkat. Megérdemelt a győzelem, nehéz ellenük játszani."

Forrás: football-italia.net

Címkék: AS Roma, Mourinho, Empoli, Serie A